Geçen hafta belgradda bulunma şansım oldu. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim. Meclis binalarının önünden geçtim başbakan gelecekmiş kimse hop bilader demedi bile. Meydanlarını ve parkları gezdim. Şehrin hemen hemen her yeri ağaç. Bol bol nefes alırsınız. Zaten bende fazla gezemedim, maddi olarak zorluyor. Herkes hemen hemen ingilizce konuşuyor. Basit bir ingilizce ile işimi gördüm. Zaten sadece pasaport yetiyordu, şimdi kimlik olması çok çok güzel oldu. Girişte iş/turist(öğrenmişler) sorusu, dönüş bileti ve hotel rezervasyonunu soruyorlar. Öyle burası gibi herkese kapı açık değil dönüş biletini görecek adam çünkü orası bir ülke
Nehir turları 35 euro. Geçen hafta çektiğim hamburgercinin fiyat resmi aşağıda yer alıyor.
Şu ve
şu otelde kalabilirsiniz.
Şu sokağı da mutlaka gezmenizi isterim. İşte para bir yerde sıkıntı çıkarıyor. Euro ile harcıyorsun sonuçta ne kadar dinar olsa da, adamlar euro bazında çalışıyor diyebiliriz. Son 5 yıllık euro/sırp dinarı birimi 0.0084-0.0085 arasında gezmektedir. Ekonomi stabil yani

Balayı için düşünebilinir (salak saçma adetlere para harcamak, düğün yapmak yerine hayatınızda farklı bir yerleri görmek daha anlamlı, düğün zaten beğenilmeyecek)