yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.seroundtable.com/google-...cdn-33559.html

Bazı konularda özellikle TR lokasyonda barınan siteler için CDN kullanımının faydası üzerine yorumlar yapılabiliyor.

Ben de özellikle TR lokasyonda CDN kullanımının bir faydası olmayacağını dile getirdim bir kaç konuda.

Geçenlerde üyelerden biri bir konuda google robotlarının daha hızlı erişmesi için CDN faydalıdır gibi bir yorumda bulunmuştu ve çok garibime gitmişti.
Ben de yukarıdaki kaynağa denk gelince paylaşmak istedim.

Kısacası;

''hayır, sunucunuz hızlı olduğu sürece sorun yok - bir CDN'de barındırmanın ek bir faydası yoktur.''

''John, "SEO açısından Google üzerinde büyük bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Bir şeyin olabileceğini hayal edebildiğim tek etki, kullanıcıların sonunda gördükleri şeydir." dedi.
Sunucunuz zaten hızlıysa "SEO açısından önemli bir şey değil" diye ekledi.''

Bir diğer husus ise site saldırı almıyorsa Cloudflare kullanmak gereksizdir. Sanki bir gereklilikmiş gibi daha siteyi açar açmaz direkt Cloudflare bağlayan site sahipleri var.
TR lokasyonda barınan ve Türkiye hedefli olan bir site kendi sunucusundan yayın yaptığı zaman çok daha iyi sonuçlar alınır.

İyi forumlar herkese.
Son kısmı doğru mu anladim, siteyi bir vdsde barindirmak ile normal paylasimli ip ve hostta barindirmak sonuclari etkiliyor.

Kaliteli bir yerden vds ve ip alarak yayin yapmak daha mi etkili yani