mersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siyasi mantık olarak doğru bir düşünce. Fakat bunu söylemek için karşıdan bir tahrik davranışı olmaması gerek diye düşünüyorum. Düşmanınızın karşı dairenizi tutup silahla doldurduğunu ve sizi tahrik ettiğini düşünün.

Seçimleri kazanmak için öyle bir şey yapılacağını düşünmüyorum. Millet bir makarnaya bile oyunu veriyor zaten.
Artık millete verilecek makarna kalmadı.
Devletin parası yok pandemide vatandaşa yardım etmek için vatandaştan yardım topladı.
Ayrıca karşı taraf da her gün provokasyonun Türkiye'den geldiğini söylüyor.
Dedeağaç'ın 2,5 mil açığında Türk savaş uçaklarının uçtuğunun haberleri geliyor karşı taraftan.

Muhtemelen büyük bir çatışma çıkacak.
Bunun 2 büyük nedeni var.

Asıl büyük neden, Amerika bugüne kadar Yunanistan Türkiye arasındaki tansiyonu düşürmek için hep arabuluculuk yaptı.
2 nato ülkesinin savaşmaması için Amerika hep araya girdi.
Ama bugün ABD değil araya girmeyi Yunanistan'ın arkasında Türkiye'ye karşı pozisyon aldı.

Diğer neden de bu çatışma ya da savaşın seçimlerin ertelenmesine neden olacak olması.
Birileri seçimleri ertelemekten faydalanacaksa bu savaşın çıkmasından çekinmeyeceklerdir.

Maalesef bizde garip bir özgüven var.
Karşımızda Yunanistan var sanıyor bazı arkadaşlar.
Aynı oyunu Rusya'ya uyguladılar. Rusya sadece Ukraynalılarla savaşacağını sanıyordu.
Tüm Avrupa ve Amerika Ukrayna'ya ekonomik ve askeri yardım yapıyor.

Aynısı Yunanistan için de geçerli.
Biz Yunanistan ile değil tüm Avrupa Birliği ve ABD ile savaşırız.
Karşımızda Ukrayna gibi bir ordu da yok bir Nato ordusu var.
Düşürdüğümüz her Yunan uçağına karşı bir F16 veya Rafael hibe ederler.
Sahada Yunanistan ile savaşıyor gibi görünsek de aslında bir koalisyon ile savaşacağız.

Hepsini geçtim bu adaları alalım diyen milliyetçilik yaptığını sanan garibanlara acıyorum.
Atatürk Fethiye Bodrum Marmaris Çeşme'yi aldı.
Senede kaç kere gidip Bodrum da tatil yapabiliyorsunuz da bir de üzerine adaları istiyorsunuz.
Biz Yunanistan'dan 10 ada alsak ihale ile müteahhitlere verirler ve bedelli askerlik yapamadığı için askere giden garibanlar şehit olur, o şehit çocukları da o adalara tatile bile gidemezler.