Teşekkürler biz bir tecrübe yaşadık başkaları mağdur olmasın diye konuyu açmaya ihtiyaç duydum her koşulda ucuz etin yahnisi sert olur lakin bazen pahalı etinde yahnisi sert oluyor dolayısı ile en uç ihtimalle tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin bir kanıtı oldu tecrübe oldu
öncelikle geçmiş olsun.
işlemlerin litespeed ile yapıldığını söylediğinize göre şunlar olmuş olabilir.
guest mode ve guest optimization bazı sitelerde kritik sorunlar yaratabilir. (özellikle guest optimization dosyaları birleştirdiği için önerilmez ve bu test araçlarını manipüle etmeye girer)
yine bazı sitelerde yapılan optimizasyon htaccess yapılandırmalarını bozabilir. (kullanılmayan ve yinelenen kodlar)
javascript delay edilmesi işlemi adsense olan siteler için kazancı düşürebilir. (aynı zamanda cls sorunu yaratabilir. )
iframe için lazy load uygulamak yine adsense kazancını düşürebilir. (aynı zamanda cls sorunu yaratabilir)
görseller için lazy load, sitenin üst kısmındaki büyük görseli geciktirdiğinden lcp sorunu yaratabilir.
bunlar en olası nedenler.
litespeed kullanımı ve yanlış yapılandırmalar noktasında çalışma yapan sadece bir kişiyi tanıyorum.
bu kişi inatla yaptığı çalışmanın sağlıksız olmadığını söylüyor. tamamen puan odaklı bir çalışma yapıyor.
büyük ihtimalle sizin çalışmanızı yapan da tahmin ettiğim kişidir.
özetle puan odaklı optimizaston devri neredeyse kapandı kapanacak.
artık puanları arttırmak çok zor değil. puan arttıran ben optimizasyon yapıyorum demesin.
şimdi devir puanlardan bağımsız gerçek hız odaklı çalışmalar yapmak yönünde.
o yüzden 100 - 150 liraya böyle bir çalışma yapmak mümkün değil.
bu fiyatlara optimizasyon arıyorsanız baştan hata yapıyorsunuz.
çünkü bunu sağlayacak kişinin o donanıma gelmesi için yaptığı yatırımları hizmet başına 100 lira gibi bedeller karşılayamaz.