Yaw arkadaş bizim zümrenin de böyle konuşması.
Zaten sorun evin değerinin %300 artması. Evin değeri %300 artmasa kiralar da artmaz. Anlayın şu ilişkiyi.
İktidar ev fiyatlarını kasıtlı yükseltiyor. Faizi düşük gösteriyorlar ama sadece zengin ve ödeyebilecek olanlara düşük faizli kredi çıkıyor. Bu da ucuz krediye ulaşabilen zenginin malına mal katmasına neden oluyor.
Ev fiyatlarının yükseltilmesinin diğer nedeni de hazine arazilerinin yandaşlara satılmasının önünü açtı. Ev fiyatları çok yükseldi ucuza konut üretilebilsin bahanesiyle değerli hazine arazilerini, milletin servetini satıyorlar.
Birkaç gün önce çıkıp TL'yi değerli kılıp ülkemizi ithal mal cennetine çevirmenize izin vermeyeceğiz dedi. Bu açık ve net halkın alım gücünü azaltacağım refah seviyesini düşüreceğim demektir. Baştaki bunu diyor alttakiler de böyle birbiriyle çatışıyor işte.
2023 te göreceğiz, ne yapacaklarını
Ordan bakınca ben hükümeti mi savunuyorum gözüküyor acaba =).