Selam dostum,
Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.
Senedin belli bir tutarda olması iyi bir şey, açık senet olsa çok sıkıntı yaşayabilirdin. Bu durumda max zararın en azından belli.
Senet eğer noter tasdikliyse direkt icraya başvurarak parayı tahsil edebiliyor. Değilse dava açmak zorunda ve 30k için kimsenin bununla uğraşacağını sanmam, avukat paraları zaten şuanda 8-10k civarında. Ayrıca kaybettiğinde vekalet ücreti vs ödeyecek o riske değmez gibi duruyor ama belli olmaz yine de, yırttırmanda fayda var eğer böyle bir imkanın varsa.
Bence de sonuna kadar zorlamalısın yırtırmak adına veya ek bir senetlerin geçersiz olduğuna dair kağıt imzalatabilirsin.
Noter tastikli olması için noter huzurunda imzalamamız lazım diye biliyorum fakat bizimki öyle değildi emlakçıyla oturup bir cafede imzaladık noter falan yoktu o yüzden sanırım dava açması gerek
Dava açmak için de uğraşır mı, adliyede sıra o davaya gelene kadar 6 ay-1 sene bekler mi bilmiyorum ama şuan ben Kıbrıs'a döndüm, dava başladığında nerede olurum bilmiyorum bu yüzden dava açılsa duruşmalara gelmem benim için maliyetli, duruşmaya gelmeyince de yüksek ihtimal onlar haklı ilan edilecek bu yüzden yırttırmam gerekiyor sanırım
Kısmet artık son istedikleri ufak bir miktar var onu da atarsam akşam senetleri yırtacağım dedi ama bakalım
Teşekkür ederim yorjmunuz için🙏