Merhabalar bir öğretmen olarak bildiklerim şunlardan ibarettir;
1) Polis olmak için örgün eğitim şartı aranmaz. Yönetmelikte belirtildiği üzere " lise, ön lisans veya lisans mezuniyeti..." aranmaktadır. Yani elbette açık öğretimden liseyi tamamlarsa polislik sınavlarına başvuru yapabilir. (Diğer şartlara bakılmalı; boy, kilo ve min. gerekli sınav puanı)
2) Açık öğretim 100'lük sınav sistemini baz almakta ve derslerden geçmek için minimum 45 alınması gereklidir. Mezuniyet için 170 Kredi toplanması yeterli diye hatırlıyorum. Dönemlik belirli sayıda üstten ders alarak en fazla 1 YIL erken mezun olabilir.
3) Açık öğretim sınavları bildiğim kadarıyla Cumartesi ve Pazar günlerine sıkıştırıp yapıyor. Bu esna da hafta içi dersler de devam ediyor. Hafta sonu ne kadar sınava gireceği aldığı dersler ile doğru orantılıdır.
4) Açık öğretim programlarında yanlış hatırlamıyorsam dönemlik sadece 30-35 bandında ders kredisi seçilebilir. Dolayısıyla 2. sorunuzun cevabı ile hemen hemen aynıdır. Örgün eğitimde verdiği dersler, açık öğretimde muaf olarak saydırılabilir. Bu konu için büroya başvurmanız gereklidir. Sizde transkripte bakarak üç aşağı beş yukarı tahminde bulunabilirsiniz.