orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir arkadaşımızdan 5 lira alıp onu geri 5 lira olarak ödemek de faiz mi oluyor hocam o zaman? Ben 1000 lirayı 5 ayda 200 lira taksitlerle ödemekten bahsediyorum 1000 lira alıp 1300 lira ödemediğimi belirtmek istedim. Kredi kartı kullanınca da zaten bulaşıyorum diyerek krediye yönlenmenin ilk adımı bu dediğiniz bence
güzel örnek vermişsin.kredi çekmekle kredi kartının alakası yok.ama gönül isterdiki tozu bile bulaşmasın. katılım bankaları var.o şekilde alabilirsiniz. kuweytturk ve albaraka turk orayı araştırın.

kredi kartına taksik olayı tamamen zengin kart limiti çok fazla olan veya kartında yüklü para biriktiren kişileri kapsıyor. yani senin kredi kartında nakit alacağın kısma göre 100-200-300 bin olmalı.

mesela ben asla kredi kartı bile kullanmıyorum ama yurtdışına gitmek için mecbur kartta yüklü para olması lazımdı. dedim kredi kartı çıkarmıyorum kredi kartı aidatı kullanım bonusu felan filan istemiyorum dedim. bankaya gittim direk hesabımdaki paraya bir kart bağladılar.sonra işimi halledince geri onuda yırttım attım kapadım hesabı