Pandemi nedeniyle eve kapanan, arkadaşlar yediklerine içtiklerine ne kadar dikkat ettiler bilmiyorum ama mide yanması vb.. şikayeti olanlar kesinlikle "gastroenteroloji" ya da "Genel Cerrahi" da görünmelerinde tavsiye ediyorum. Şiddetli mide yanmaları kansere yol açabilir.

Alıntı
Midenin iç dokusu yemek borusunun dokusu ile yer değiştirir ve bundan dolayı hastalarda katı gıda sonrasında sıvı gıda yutulmasını engeller. Zamanla bu değişik epitel hücreleri şekil ve yapı değişikliğine uğrayarak kansere dahi yol açabilir.
Reflü, midedeki asitlerin yemek borusuna doğru geri aktığı, mide ekşimesi de dahil olmak üzere çeşitli rahatsız edici semptomlara neden olabilecek bir sorundur. Bu geri akış, yemek borusu ile mide arasındaki kasın, bariyer işlevindeki bir zayıflıktan kaynaklanır.