Üç farklı yöntemi var hocam:
1)Eklenti Arama Kutusu Yöntemi:
Öncelikle WordPress Admin Paneli >> Eklentiler >> Yeni Ekle sekmesine gidin. Ve açılan ekranın en sağ üst kısmında yer alan Eklentilerde Ara kısmına, sitenize yüklemek istediğiniz eklentiyi yazın.
Kurulumunu yaptığınız eklentinin yönetim paneline ise, Eklentiler >> Yüklü Eklentilersekmesinde, yüklediğiniz eklentinin isminin hemen altında bulunan Settings ya da General Settingsbutonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.
2) Eklenti Yükle Yöntemi İle: Öncelikle sitenize yüklemek istediğimiz wordpress eklentisini bilgisayarınıza indirin. ( .Zip formatında ) ve ardıdan Admin Paneli >> Eklentiler >> Yeni Ekle sekmesine gidin ve en üstte bulunan Eklenti Yükle butonuna tıklayın. Karşınız bir ekran çıkacaktır. Bu ekrandan Dosya Seç kısmına tıklayın ve zip formatında bilgisayarınıza indirdiğiniz eklentiyi seçip, Hemen Yükle butonuna tıklayın.Ardıdan wordpress size eklenti kurulum sürecini adım adım gösterecektir. Ve wordpress eklenti yükleme işlemi başarı ile tamamlandığında ise son adım olarak ekranda çıkan Eklentiyi Etkinleştir butonuna tıklayarak, eklentiyi aktif hale getirin.
3)FTP Yöntemi İle : Bu yöntem hakkında pek bir fikrim yok hocam. İnternetten araştırabilirsiniz.