Hocam bunda gerilecek ne vardı ben pek anlamadım. Sürekli yaptırıyoruz bunu ben yaşadığım şeyi söylüyorum. Vade farksız taksit yok ne demek? Ben bunu yapıyorum diyorum size, işletmeler teklif ediyor zaten. Ama bu kadar yüksek meblalarda bir taksit işlemim olmadı. Tek sorduğum şey yüksek meblalarda da bu taksit olur mu? Yapan birisini arıyorum yani. Yaşadığım şeyleri zaten sormuyorum zira vade farksız taksit diye bir şey var. En azından Google'a yazıp bir arayın. Kredi çekmiyoruz, kredi kartı kullanımından bahsediyorum masrafı ilk kez duydum. Yok diyerek neyi iddia ettiğinizi veya benimle neden zıtlaştığınızı anlamadım. Cevap vermek zorunda değilsiniz. İyi geceler
Hiç bir galeri 10 ay taksidin vadesini üstlenmez çünkü %15 civarı bir maliyet çıkar. 50 bin 10 taksit geçersen galerinin hesabına ertesi gün 42,500 geçer.
O yüzden peşin fiyat üzerinden pazarlık yapıp yarısını kartla ödemeye kalkarsan yarısına komisyon maliyetini yansıtır.
Eğer en başında kredi kartı ile ödemeden bahsedersen ve satıcı komisyon almayıp peşin fiyatına vereceğim dese de aslında nakit düşeceği son fiyata düşmez. Yani 120 bin der nakit 100 bine düşecekse yarısını kredi kartı ile ödeyeceksen 110 binden aşağı inmez. Sen peşin fiyatına taksit yaptığını düşünürsün ama aslında komisyonu senden alır.
Bankaların fazladan taksit kampanyalarının limitleri ve sektörleri vardır. Galericiler için 4 taksit komisyonuna 8 ekstra taksit gibi bir kampanya hiç duymadım.