Hocam ev sahibi değilim hatta işsizim kimseye saygısızlık etmek istemem fakat evi olmayıp, eşini de çalıştırtmak istemeyen evlenmeden önce maaşını, işini ilerlemeye odaklanmalı "evlenmeden" önce. Yanlış anlaşılmasın aile, çocuk ve eş kavramlarına önem veriyorum, umarım hayırlısı ile bir gün bende güzel, hayırlı sevdiğim bir işim ve iyi eş ve çocuklarım ile daha mutlu, mesut olurum fakat insan kendisini asgari standartlarından üzerine çıkaramadan başkalarının maddi, manevi sorumluluklarını hayatına dahil etme riskine girmemeli.
Tüm bu parametrelere ek olarak asgari ücretle yaşanacaksa büyükşehirlerde tutunmaya çalışmak parayı çöpe atmak ne yazık ki. Eskiden şehirlerde kiralar pahalı fakat alışveriş, tüketim olanakları - alternatifleri çok market - gıda ucuz durumu vardı. Artık A101 - Bim, her semtte her ilçede var boş yere ister 1, ister 3-4 adet asgari ücret ile şehirde gereksiz yere fazla kira, otopark sorunları, kalabalık - trafik stresine maruz kalmak ne kadar verimli?
Hayatın kime ne süpriz yapacağını bilemeyiz.2 kişi çalışıyor olabilir ama ilerde mesela hanım doğum yapacak çalışamaz hanımı veya ne bileyim biri hastalandı sakatlandı vs vs dediğim gibi hayatın kime ne vereceği bilinmez.Her insan güzel yaşam ister.Ülkemizdeki alım gücü git gide düştü ben buna dikkat çekmek istedim aslında.Eskiden 3kg domates 1 tl diye pazarcılar bas bas bağırırdı hatırlar mısınız ? Çok cok alırdı millet dolapta çürürdü .Peki ya şimdi alabiliyor mu millet hayır ? Hayat pahalılığı almış başını gitmiş hala birileri millete yok dünyada aynı diye milletin aklıyla alay ediyor.Önceden bu ülkeye bir şey yapılmamış derler ama satılan onca fabrika sanki bunların babasının çifliğinde yetişti.Söyleyecek çok cok şey var da neyse .Bakın bugün yine benzine zam .Bunu yemin ederim başka ülkede yapamazsın taşa tutar millet.Burda ise bazı kesimler var trafikle ekonomi ölçüyor adam trafige baksana açlık yok .Petrol kuyruklarına, cafeler dolu vs vs .Böyle bir şey olabilir mi ? Adama diyorsun trafik her zaman vardı yol yapıldı vs diyor .Hey Allahım yahu yolsuz ülkemi var kardeşim diyoruz nafile .. Sanki ekmek yerine yol yiyecek adamlar .
Hayat pahalılığın baş sebebi yanlış yönetilen bir ülke .Enflasyon uçmuş gitmiş .Adamın biri sosyal medyada su 3 tl olmuş diye dert yanıyor arkadasındaki adam içme diyor =) .Ben ne anlatayım ki bunlara =).Herşeyi dış güçler yaptı ama ülkede iyi bir şey olunca biz yaptık yersen tabi .Adamın bir evi 1 senede 3 kat zamlanmış değer kazanmış hiç bundan söz etmezler çoğuda vergisini bile vermez bir de 3 katı kiracıdan alayım derdinde yok öyle bir dünya .Sen o kiracıya yükleneceğine önce enflasyonu bu kadar uçuranlara ses çıkaracaksın o asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanların suçu ne ? Adam asgari ücretle bile vergi veriyor. Git önce hayat pahalılığına sebep olanlara hesap sor değil mi ama ?