Yani şu yazdıklarınızın,söylediklerinizin her biri nereden tutarsan elinde kalıyor.
1. Kimsenin kimsenin evine çöktüğü yok,kiralamazsın olur biter zorla silah dayayarak kimse evinizi kiraya tutmaz.
2. Her şey %150-%200 artmış diyorsunuz, evet arttı herkes bunu kabul ediyor enflasyon düşük gösterilmeye çalışılıyor, evet. Peki asgari ücretli bir çalışanın veya memurun maaşı %150-%200 arttı mı da o farkı kiracıların ödemesini bekliyorsunuz?
3. Ev kiraları halihazırda %200 den fazla arttı bu zamana kadar, geçen yıl 1000 tlye kiraya verilen evler 3 bin tlye kiraya veriyorlar 2+1 evler bu fiyat yani asgari ücretin %70'ini neredeyse kiraya ödüyor kiracılar, çökme var mı ? yok adam sadece barınma ihtiyacı için 1 ayın 20 günü çalışıyor, el insaf diyorum.
4. Herkes en az 2 kişi çalışıyor artık demişiniz, çok çok çok yanlış bir düşünce gerçekten buna pes dedim. Kiracıların arasında öğrenciler var asgari ücretle bile iş bulamıyorlar. Yalnız yaşayanlar var, evli olmayanlar var. Ailesine bakan geçimini asgari ücretle sağlamaya çalışanlar var ve gerçekten bu söylediğiniz vicdanınızı zerre sızlatmıyorsa söylenecek tek bir kelime yok demektir.
5. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra kimsenin sesi çıkmadığı alkışladığı felan söylenmiş

bu kanıya nereden varıldığını bilmiyorum asgari ücret zammından sonra yazdıklarımdan dolayı 6 aylık kategori banı yedim.
Şöyle düşünün en azından elinizdeki değer eriyip yok olmadı, oysa asgari ücretlinin kazandığı para her gün, her hafta, her ay eriyor. 1 gün önce aldığı fiyattan evine gıda alamıyor,çocuklarının okul masrafını,giyim vs karşılayamıyor bile.
Geçen 2 yıl önceki konut kredisi ile ev sahibi oldu bir çok kişi,şimdi evlerini satsalar kredi + üzerine nereden bakarsanız 700 bin TL - 1 milyon TL arası kârları bile var.
Asgari ücretli yine geçim derdindeydi o günlerde ve hâlâ şimdi en çok ezilen,herkes tarafından suçlu görülen kesim durumuna düştü buna akıl sır ermiyor.
Hükümeti eleştirecekleri yerde eve çöktüklerini söylemişiniz, peki bu %25 oranını halk mı belirledi? hayır hükümet belirledi. Neden kiracılar eve çökmüş oluyor bu durumda onu anlayamıyorum.
Bir çok kişi intiharın eşiğinde,genç yaşlı orta yaşlı her neyse bir çok kesim geçimini sağlayamıyor bunlardan biriyim, bu kadar uzun uzadıya yazdım.
Ben bir kiracı olarak kimsenin evine çökmedim ama ev sahibi %150-%200 artışı bana yükleyip sorumlusu benmişim gibi aradaki farkı sen karşılayacaksın diyor peki diyoruz karşılıyoruz bu defa da %25 artış şartı gelince sanki kiralar 2-3 kat artmamış gibi bunun da sorumlusu kiracı oluyor,bunun neresi doğru? neresi insaniyet?