Çoğu ev sahibi " ne olacak hemen tahliye için avukata veririm " diyorlar. O iş öyle kolay olmuyor. 1-1.5 sene yasal olarak zaman alıyor. Anlaşarak yapmaya kalkarsa, kiracı muhtemelen 6-12 aylık kirayı ver diyecektir. Sonuç olarak zamanında elinden mülkünü çıkartan bir kaç katı kârı cebine koydu. Diğerleri yok öyle de, yok böyle de demeye devam edecek.
X kişi 1 sene önce ev aldı.Mevcut enflasyondan dolayı evi 3 kat değerlendi ve 1.5m oldu varsayalım.Adam yahu benim evim 3 katı değerlendi madem şu 2klık kirayı da madem 6k yapayım bir de ordan kazanalım düşüncesinde ama emin olun devlet bi sıkı denetim yapsa en az yarısı vergisini vermiyordur.Ben güçlünün değil haklının yanında olduğumdan kiracıları destekliyorum.Adam 4-5k para kazanacak 3k sını kiraya verecek ne yapacak bu insanlar taş mı yiyecek ? Benim bir sorunum yok ama gerçekten yazık o insanlara.Hükümeti eleştirecekleri yerine kiracılara yüklenme peşindeler.Adamların aldığı zam cebine girmeden eridi.Yukarıdaki mesajlarımda konut kredisi vs diger detayları yazdım ettiği karlar vs herşey ortada. Bir de bize fakir edebiyatı yapıyon derler =).Ben ve benim gibiler her zaman güçlünün değil haklının yanındadır ve kiracılar haklıdır.Adamlar evini zor geçindiriyor bir de kira çok olunca geçimleri zorlaşıyor.Allah yardımcıları olsun ve Allah onları açgözlülerden korusun.Enflasyon yüzünden en çok ezilenler onlar.Umarım herşey kiracılar lehine olur.