Bıraktığınız zaman bir ömür boyunca acaba bırakmasam, devam etsem neler olurdunun pişmanlığını yaşayacaksınız. Çevremde mühendis olup, iş bulamayan insan sayısı neredeyse yok gibi bir şey. Hepsi de yeni mezun olmasına rağmen yüksek maaşlarla işe başladı. Tabii bu her mühendisin iş bulacağı anlamına gelmiyor ama en azından benim çevremde durum bu şekilde.
Teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için fakat yüksek maaş benim için çok sorun değil ama şunu belirteyim benim çevremde Türkiye'de gerçekten de isimli firmalarda çalışanlarda hiç de yüksek maaşlar almıyor tam tersi emekleri sömürülüyor. Hatta şöyle söyleyeyim bir savunma sanayi firmamızın en yüksek kıdemli mühendisine verdiği maaş 30 bin TL civarı. Şimdi döviz kurları ortada iken en kıdemli kişiler bile neredeyse dünya standartlarının aşağısında çalışıyorken hiç de mantıklı gelmiyor inanın. Yani onun dışında kendi mesleğimle alakalı yine önemli bir konumda çalışan biri ile konuşuyorum aldığı maaş 14 civarı. Şimdi geçinebilir belki fakat her zaman süreceğinin bir garantisi yok fikrimce.