Herkese merhaba başlıktan da anlaşıldığı üzere üniversite 3. sınıfım fakat bırakmak istiyorum. Bir anlamı yok diplomalının. Yani zihinsel olarak çok zorluyor. Hatta bu dönemki derslerimin hepsini bıraktım. Herkes saçmalama diploman olsun en azından kasiyerlik, garsonluk yaparsın şeklinde söylenmekte. Anlayamadığım zaten o meslekte çalışacaksam neden sevmediğim bir şeye kendimi daha da zorluyorum. Çok fazla fikir ayrılıkları yaşıyorum. Üniversitemdeki hocalarımın neredeyse tamamı çok fazla egolu ve kibirli insanlar. Hiç halden anlamazlar ve de anlamıyorlar. Resmen kendimi geçtim ama bir nesli psikolojik bunalıma sürüklüyorlar. Sınavlardan 100 üzerinden 1, 5, 8 vs. gibi cidden trajikomik notlar alıyoruz. Yani itiraz da edemiyoruz çünkü bir şeyler öğrenemediğimiz için kağıdımızda da haliyle fazla bir şeyler yok tahmin edeceğiniz üzere. Sürekli kendilerine kendilerince haklı argümanlar üretip duruyorlar. Yani şöyle söyleyeyim, öğrenciler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın ve altta kalanın canı çıksın mantığı ile hareket ediyorlar. Kısaca bir dersi 57 kişi alıyor ve sadece 3 kişi geçiyor, geçenlerde nasıl geçtiğini kendileri de bilmediklerini söylüyor ki, zaten o dersin devamı niteliğindeki bir sonraki dönem dersinden kalıyorlar. Eğitimde seviye cidden yerlerde. Yani ben ilk senelerde hani çalışmıyor ve kötü bir ortalamaya sahip de değildim fakat şu an çalışsan da bir şeyleri değiştiremiyorsun eldekilerle. Ne yapacağımı kendi adıma şaşırmış durumdayım. Gerçekten mantıklı önerileri olanlar varsa yol gösterirse sevinirim. Zira çevremdeki insanlardan diplomanı al mutlaka laflarından bıktım. Ben bir şey bilmedikten sonra diplomamı alsam ne etkisi olacak bana cidden anlayamıyorum. Artık saçma sapan teorik bilgiler de görmek istemiyorum. Çünkü daha doğru düzgün matematik hesaplaması yapamayan ve Türkçe dil bilgisine hakim olamayan insanların(kendilerince akademisyenlerin) nutuklarını dinlemekten yoruldum.