burakgungor8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kiralar bu zamana kadar hep 1 maaşa yakın tutarlardaydı. Evli bir çift ikiside çalışırdı 1 inin maaşı kiraya 1 inin maaşı geçime giderdi. Ne olduysa bu sene oldu kiralar arttı ev fiyatları arttı uçtu gitti her şey. Ekonomi yerle bir oldu. Herşeyin fiyatı %100 %150 arttı geçen yıldan bu yana. Geçen yıl 1500 liraya oturan kirayıcı bu yıl 2000 liraya mı oturtsun insanlar? Ne kadar mantıklı? İki tarafta düşünülmeli. Tabi ki fahiş arttırımlar yapan ev sahipleri çok fazla ona lafım yok ama direk zamın az olduğunu düşünenleri suçlamak yerine hükümeti ekonomiyi bu hale getirenleri suçlayın. Tek taraftan bakmayın.
Bir ev sahibinin bir kiracı ile empati kurmasının neredeyse imkansız olduğunu anladım,öğrendim.Geçen yıl 1500 olan evleri zaten 3 bin 4 bin tl yaptı ev sahipleri, geçen yıl kira fiyatları ile şimdiki kira fiyatları arasında 2 kattan fazla fark var. Ben de diyorum ki 2 kat artmış fiyatlar, daha ne istiyorlar canımızı mı?
Her şeyin fiyatı %100 arttı evet ev sahiplerinin aldığı evlerinin değeri de aynı orantıyla hatta daha fazla bir şekilde arttı.
Eskiden insanlar kira ile geçimini sağlamıyordu bu yıl kiralar alıp başını gidince sadece kirayla geçimini sağlamak isteyen ev sahipleri çıktı.

''evli bir çift ikisi de çalışırdı'' herkes bu şartlarda değil mesela ama siz herkesin aynı şartta olduğunu düşünüp, bu kanıya varıp ev kiralarındaki artışın normal hatta düşük olduğunu düşünüyorsunuz.
diyelim %100 yaptılar, yapsınlar hadi zaten 2-3 kat artmış olan kiralara bi %100 hak daha versinler, ne olacak sonuç ?
Yani yapın arttırın, %500 yapın ya valla sıkıldım ben hiç bir şekilde laf anlatamayacağım gerçekten yorgun hissediyorum çünkü asgari ücret alıp da hem kira ödeyip hem geçim sağlamanın imkansız olduğunu asla anlamayacaksınız, size göre tek mühim olan şey kiranızın asgari ücret seviyelerinde olması, tek mantıklı gördüğünüz taraf burası.
%150 maaşım artmadı ama kira %100 den fazla arttı , bu oran yetersiz bulunuyor daha da fazla artması gerektiğini düşünüyorsunuz sanırım.