Yasal yollarla da olsa çıkarıp 2-3 katına kiraya veriyorsunuz zaten . Bakın mesela 2 yıl önce 900 TL ye kiraya verdiğiniz yerin kirası 4 bin TL olmuş, evinizin değeri aynı şartlarda 2-3 kat değerlenmiş ve artmış.
Şimdi diyorsunuz ki %25 az, evet öneri bekliyorum kaç olmalıydı hocam? söyleyin kaç olsun tek başına asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlar ne yapmalı mesela bu durumda? 4 bin tl kira ödeyip 250 tl ile de geçimini mi sağlamalı?
Bunca zaman durdurulamaz kira artışına hiç bir şey yapmamış hükümet, dediğiniz gibi 900 lira olan kira 4 bin olmuş 4 kat artmış asgari ücretlinin , memurun maaşı 4 kat arttı mı ?
Ben de tek başıma ev geçindirmeye çalışıyorum mesela, 2 ay önceki kira fiyatları ile şuanki kira fiyatları arasında bile %50 den fazla fark var, taşınacağım ev arıyorum ve taşındıktan sonra kazandığım paradan arta kalan 1000 TL ile ev geçindireceğim ya da intihar edeceğim yani orta yolu yok.
gerçekten kiracı yanlısı hükümetmiş,gerçekten tammmmm kiracı yanlısı.
helal olsun.
Tamam hocam siz haklısınız biz ev sahipleri zaten yaşamayalım, biz kiraya verirken asgari ücretin %38,71e denk geliyorken kira şuan %23,51e denk geliyor. Artık ben yorum yapmıyorum, herkes kendine göre haklı, suçlu biziz 12 yıl önce kıt kanaat geçinip asgari ücretin neredeyse 3 katı ev taksiti ödedik kiradayken oturduğumuz evi aldık. Bu arada babam yok babamdan kalan bir şey yok baba parası yiyormuşum gibi bir algı oluşturulmasın.