sicknessxD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merak ediyorum bulunduğunuz,yaşadığınız şehirde %100 den aşağı bir kira artışı oldu mu acaba?
Yasa yeni çıkmış, ev kiraları son 6 ayda %100 den fazla arttı, ev sahibini düşünen yok ne demek? sen kiracıyı düşünüyor musun mesela? asgari ücrete %50 zam geldiğinden beri hayatı karardı, 2500 TL kutu gibi evlere kira ödüyorlar yani 1 ayın 15 gününden fazlasını sadece kira için çalışıyorlar.

Gözünüzü seveyim lütfen yani bu kadar kiracı yanlısı olduğunu mu düşünüyorsunuz? herkes birbirini suçluyor ev sahipleri kiraları az buluyor. %100 den fazla artış yapmalarına rağmen az buluyorlar.

Ne istiyorsunuz bu kiracılardan , bu kadar kiracı yanlısı olunmamalı nasıl bir şey ya benim hayatım kararmış,intiharın eşiğine gelmişim ödediğim kira %150 artmış ''kiracı yanlısı olunmamalı'' deniyor, %300 daha yapsınlar da tüm maaşımızı sadece kiraya verelim.
Ev sahiplerinin gözü doyar inşallah yani beklentileri buysa ne yapalım onlara çalışırız tüm ay.
Kiralar bu zamana kadar hep 1 maaşa yakın tutarlardaydı. Evli bir çift ikiside çalışırdı 1 inin maaşı kiraya 1 inin maaşı geçime giderdi. Ne olduysa bu sene oldu kiralar arttı ev fiyatları arttı uçtu gitti her şey. Ekonomi yerle bir oldu. Herşeyin fiyatı %100 %150 arttı geçen yıldan bu yana. Geçen yıl 1500 liraya oturan kirayıcı bu yıl 2000 liraya mı oturtsun insanlar? Ne kadar mantıklı? İki tarafta düşünülmeli. Tabi ki fahiş arttırımlar yapan ev sahipleri çok fazla ona lafım yok ama direk zamın az olduğunu düşünenleri suçlamak yerine hükümeti ekonomiyi bu hale getirenleri suçlayın. Tek taraftan bakmayın.