Siz de beni yanlış anladınız sanırım,geçimini sadece aldığı kiradan mı sağlıyor ? bir asgari ücretlinin tüm maaşını kira olarak ödemesini normal mi bulalım? kiracı yanlısı olduğunu düşünüyormuş sizce kiracı yanlısı mı hükümet?
Ne yapalım hocam zaten 2 kattan fazla artmış bu saatten sonra gelen %25 artış şartı neyi değiştirir asgari ücretlinin hayatında?
%100 mü yapsalardı mesela ne bekleniyor beklentiyi anlamadım, asgari ücretli direkt olarak sadece ev kirası için mi çalışsın?
cidden anlamıyorum yani söyleyin ya intihar edeceğiz ya da sokakta yaşamaya çalışacağız hangisi uygun ev sahipleri için söylesinler onu yapalım o zaman.
%300 olsun yasa çıksın %500 olsun hatta 10-20 bin liradan aşşağı 1+1 bile ev olmasın istedikleri,beklentileri bu yönde sanırım.
Evet bence kiracı yanlısı hükümet, bugün kiracı kirasını ödemezse uğraşacak kişi ev sahibi, yok mahkemeye ver yok ihtar çek yok onu yap bunu yap. Bizim de İstanbul'da evimiz var, kardeşim 3000TL den kirada otururken biz evimizi 2 yıl önce 900TL den kiraya verdik geçen yıl da 100TL zam yaptık. Bu yılda evden çık kardeşim taşınacak diyoruz sallayıp duruyor, şimdi biz yasal yollara başvursak evden çıkarmak ne kadar sürecek sizce?
Not: Bu arada evimizin çevresindeki 1+1 oturulmayacak evlerin kirası 3000 - 4000TL arası bizim ev de 2+1