Dini konuları tartışma burada bulunan kitlenin görüşlerinden dolayı pek sağlıklı olmayacaktır. Ancak, ben bu tür konuları incelerken beni hayrete düşüren konuları şöyle incelemiştim.
- Türklerin islâma nasıl girdiği
- İmam Gazali'ye kadar bir gidiş, İmam Gazali'den sonra neden başka bir gidiş yaşandığı? Felsefenin neden yasaklandığı?
- Biat ve Nakil Kültürü Yerine neden Akıl Kültürünün Yerleşmediği
- İbn-i Rüşd'ü neden kimsenin sevmediği
- Veda Hutbesinde söylenen "Size Kuran'ı ve Ehlibeytimi" bilgi olarak bırakıyorum sözüne rağmen, Ravilerin ve Hadislerin nereden ve kaç yüzyıl sonra ortaya çıktığı?
- Basra'da hangi kaynak eserlerin, kim tarafından, neden yakıldığı?
- 3 Halife'nin neden Müslümanlar Tarafından Öldürüldüğü
- Emevilerin Dine Verdikleri Zarar'ın temelleri ve sonuçlarını
- İmam'ı Azam'ın Kim Tarafından Neden Öldürüldüğü
- Cabir El Harezmi, Ali Kuşçu, Akşemseddin, El-Birûnî, Câbir bin Hayyân, El-Cezerî, El-Kindî, Hezârfen Ahmet Çelebi, Mimar Sinan, İbn-i Sinâ, İbn'ül Heysem, Farabî, Fergânî, Hârezmî, Gazzâlî, Ömer Hayyam, Pîrî Reis, Kâtip Çelebi ve Uluğ Bey gibi düşünürlerin neden bi daha yetiştirilemediği
- Başka hiçbir konuda fikir ve bilgisi olmayan insanların neden Ezoterik Konularda toplumun önüne geçip İmamlık, Müftilik yaptığı
- Türklerin 675bin kelimelik Türkçe diline rağmen neden sadece ortlama 500 kelime ile Türkçe konuşabildiği konularını incelerseniz, bu ve bundan sonra aklınıza gelecek tüm sorulara bilinçle kendiniz de cevap verebilirsiniz.