Merhabalar 07 Haziranda yeni açmış olduğum @3dbaskibaskent instagram sayfası hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu sayfamda 3d yazıcı ile basmış olduğum ürünlerin paylaşımı yapıyorum. Daha önce instagram pek kullanmadım bu yüzden etkileşimleri arttırmak için ne yapmam gerektiğini tam bilemiyorum. Şimdilik yapmayı düşündüğüm şeyler şu şekilde ;
- Günde 2 kez, instagram etkileşimlerinin yüksek olduğu saatlerde düzenli paylaşım yapmaya çalışacağım.
- Profil fotoğrafını şimdilik idarelik koydum ilerleyen zamanlarda güzel bir logo olabilecek profil fotoğrafı yapacağım, veya ücretli bir şekilde yaptıracağım.
- Fotoğraf çekimleri biraz kalitesiz duruyor İphone 6 ile çekiyorum. Arka fonu a4 kağıdı ile yapıyorum ancak bazı pozlarda a4ün boyu yetmiyor Belki daha büyük bir kağıt bulup arka fonu onunla yaparım.
- Fotoğraf çekimlerinde prop olarak belirtilen ufak tefek dekorasyon ürünlerini 3d baskı ürünün yanına eklemeyi düşünüyorum güzel gözüksün diye.
-Ayrıca fotoğraflarda çekim yaptığımda alt tarafta gölge gözüküyor, daha iyi gözükmesi için bu gölgeleri kaldırmak gerekir mi sizce? Gölgeleri kaldırabileceğim kolay, kullanışlı bir program var mı?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bunların dışında etkileşimi arttırabilmek için a'dan z'ye her konuda yapabileceğim şeyler neler sizce?
İnstagram sayfamı geliştirmek ve etkileşimi arttırabilmek için neler yapmam gerekiyor, sizce hangi konularda eksik gözüküyor sayfa?

Şimdiden değerli yorumlarınız/görüşleriniz/önerileriniz için teşekkür ederim

Edit 1: -Son
paylaşımımda siyah bir fon kağıt alıp onun içinde çekim yaptım. Ayrıca ışık sıkıntısı yaşamamak için uygun fiyatlı bir ışık aldım. Ancak ışık siyah fonda parlama yaptı biraz, onun önüne geçmek için paintte aydınlatma ayarlarını düzenledim.
-Çektiğim fotoğraflar boyutunda kaydırmalı atınca fotoğraf taşıyor tamamı sığmıyor. Orjinal fotoğraf çekimini koyunca yanları beyaz oluyor hoş durmuyor. Bunun önüne geçmek için ilerleyen paylaşımlarda fotoğraf çekerken 1:1 oranında kare ayarında çekmeyi deneyeceğim