Bak güzel kardeşim, öncelikle hitabıma takılma. Profilimden de gözüktüğü üzere tam 2 katın yaşında bir abinim.

Ben de senin yaşlarındayken kendi kendime yazılım mantığı ve birkaç programlama dili öğrendiğimde trambolinlerde zıplıyordum. Ayağım yerden kesilmişti. Ahaha ezikler diye diye dolanıyordum etrafta. Gerçekten bir şeyler ortaya koyabiliyordum, bu bana beraberinde ukalalık da getirmişti. Python falan öğrenince de hekırlık mevzularına el attım. Artık önümde kimse duramaz diyordum. Olm Semih sen bir dahisin, senin varlığın, yaşaman dünyaya lütuf diyecek kafadaydım.

Bunları yaparken ailemin (tek çocuğum) bana sağlamış olduğu imkanlar sayesinde iyi bir öğrencilik dönemi geçirmiştim. Ancak ne zaman ki kendimi bir şey sanmaya başladım, lise döneminde sert bir düşüşe geçtim. Disiplin olayları, sabah okula diye bizimkilerin evden gönderip soluğu internet cafede almam falan...

Neyse ki 1-2 yıllık serserilikten sonra kendime geldim. İyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyup, sonrasında yüksek lisansımı da tamamladım. İşime girdim, ancak kendimi köreltmedim. Ek olarak bu işleri de koşturmayı sürdürdüm. Forumda sen yaşlarda veya senden daha büyük olan @Moon Yazılım; , @bakis; gibi kardeşler beni sever sayarlar. Arada muhabbet ederiz, abi tavsiyesi verdiğim çok olmuştur.

Kısacası kardeşim; kafanın çalışıyor olması büyük ve çok güzel bir nimet. Ancak hiçbir şeyi ilk defa sen keşfetmedin, hiçbir ayrıcalık ilk defa sana tanınmadı, hiçbir yoldan ilk sen geçmedin, geçmiyorsun. Bunun ayırımına var, güzelce okulunu oku. Üniversite oku, ülkemizde bazı üniversiteler yeterli düzeyde eğitim vermeseler de sen okulun verdiğiyle kalmayıp üzerine koymaya; çevre edinmeye; kendini hem sosyo-kültürel olarak hem de alanında geliştirmeye bak.

Benimle kafa bulanlar, aklını pc başında peynir ekmekle yemiş diyenler şu an Semih bi yol göster olm diyorlar. Ama ben asosyalliğin dibine dibine vursaydım, kendimi bi halt sanmayı sürdürseydim, kişisel gelişimimi tamamlayamayıp hayatın sillesini yemeseydim, gerçek hayatla kendimi tanıştırmasaydım gerçekten de o dalga geçtikleri zamanki Semih'ten bir gıdım ilerleyemezdim.

Dijital çağda para kazanma yolları bitmez, kafası çalışan adama uğraşı bitmez, ama tüm bunlardan öte; ayaklarını yere sağlam basmalısın, kendindeki cevheri soldurmamalısın, yerine, yaşına, konumuna, durumuna, ileriyi düşünerek ve planlı adımlar atmalısın. Bunlar olursa, artıların seni zirveye taşır. Yok, olmazsa; şimdiki gibi -sakın!- intiharı bile içselleştirir vaziyete gelirsin.