Yazıklar olsun Lenovo... Sizin sorununuz neydi cihazla ilgili?
@Type; ile
https://www.hepsiburada.com/lenovo-i...HBCV00000BDM22
bu cihazdan 2 adet aldık. Ben aldığım ilk 1 ay kullanmadım ürünü, sadece kurulumu yapıp masada tuttum. 1 ay sonra kullanmaya başladım. Cihaz aniden donuyor, ardından mouse donuyor ve ekran gidiyordu. Ekran tekrardan geldiğinde çalışan uygulamaları kapatıp tekrardan açmam gerekiyordu. Bunu bilgisayar ağır yük altında çalışırken değil chromede gezinirken yaptı. Servisi aradım güncelleme vs vs şeyler yaptırdılar aynı hata devam etti ve garantiye gönderdim.
Ardından Lenovo servisten bir şahıs beni kişisel numaradan aradı, hizmet kalitesini arttırmak ve müşteri sorunlarına daha hızlı yanıt vermek için bireysel destek sağladıklarını söyledi. İlk başta şüphelendim ancak sonradan servisi arayınca bunun doğru olduğunu anladım.
Sonra cihazı test ettiklerini ve anakartında fabrika çıkışlı arıza olduğunu söyleyip özür dilediler. 3 Adet seçenek sundular
1- Cihazın iade edilmesi,
2- Cihazın emsaliyle değiştirilmesi
3- Mevcut cihazın anakartının değiştirilip isteğe göre 1 adet 512 GB SSD veya 16 GB olan Rami 24 GB olarak güncelleyebileceklerini söylediler.
3. seçeneği seçtim ve cihaz tarafıma gönderildi. Cihaz elime Windows 11 olarak geldi, Windows 10 olarak tekrardan kurdum ve 10 - 15 dakika sonra yine aynı hatayı alınca tekrardan servisi arayıp kargo kodu istedim ve aynı gün içerisinde tekrardan servise gönderdim.
Ürün ertesi gün servise ulaştı ve bugün aradığımda rapor hazırlamak için faturayı istediler, soruna dair hiçbirşey söylemediler. Direk arıza raporu hazırlayacaklarını söylediler. Bu da hatalarını bildiklerini ve "anakartı değiştirip göndereceğiz" sözlerinin şaibeli olduğunu kanıtlıyor.
Ayrıca eklenen RAM ile ilgili olarak; Daha önce kendim Kingston 16gb ram alıp ekledim pc kafayı yemişti, aniden mavi ekran verip duruyordu. Biosta rami görüyor pc açılıyor ancak 1-2 dk sonra donup mavi ekrana atıyordu sorunun RAM de olduğunu düşünerek RAM'i iade etmiştim. Pc yi garantiye gönderdiğimde sorunun Kingston marka RAM den kaynaklandığını ve daha önce buna benzer hatalar ile karşılaştıklarını, kendilerinin SK Hynix veya Samsung marka RAM kullandıklarını söylediler ancak upgrade yapıp gönderdikleri RAM Kingston'un RAM'iydi. Bu durumdan da hiçbirşey anlamadım.
Sonuç olarak 5 Mart'ta 16.000₺ karşılığında aldığım cihaz şuan 18.000₺ oldu Hepsiburada satıcısında. İade alacağım ancak iade aldığımda aynı cihazı alamıyorum. Bugün bir avukat ile görüştüm ve enflasyon farkını talep ettiğimde bir hak iddia edemeyeceğimi söyledi ve mağdurum. Keşke bunlar ile uğraşacağıma 5 Martta 12.000₺ ye macbook air alsaydım diyorum kendi kendime....