Hiçbir egzersiz falan yapmadan odağı toparlamanın ilginç bir yolunu buldum.
Öğrenmek istediğiniz ya da işinizle ilgili bir konuda odak sorunu yaşıyorsanız...
Dikkatiniz çok sık dağılıyorsa ve kendinizi bir yerlere savrulmuş halde buluyorsanız...
O zaman bunu deneyin.
https://www.youtube.com/watch?v=1_G60OdEzXs
Yaklaşık 10 gündür bu binural beats denilen, ritimsiz ve tek ton sesleri dinliyorum.
Bir iş yapacaksam ya da birşeyler okuyorsam falan kulaklığımı takıyorum. Ve sesi %20-%30 aralığında tutuyorum.
Bu dümdüz sesi dinlediğimde ilginç bir şekilde dikkatimin pek dağılmadığını fark ettim.
Ufak tefek bile olsa gürültü olduğunda bir miktar dikkat dağınıklığı yaşıyordum. Ama artık bu olmuyor.
Şunu baştan söyleyeyim. Bilimsel söylentiler var.
Ama hiçbiri hakkında elle tutulur bilgim yok. Bazıları bunun "kendini inandırmak" veya "plasebo" olduğunu söylüyor.
Her halükarda benim işime yaradığı için pek takmıyorum bu söylenenleri.
Bu arada belli frekans aralıklarındaki bu ses elbette her kulaklıkta farklı duyulacaktır.
Çünkü her kulaklığın kendi karakteristik ekolayzırı var. Birinde düşük frekanslar daha vurgulu olabilir. Diğerinde tizler daha canlı.
Sonuç itibariyle ben flat sese yakın ( ekolayzır olmayan ) bir studio referans kulaklığı kullanıyorum.
O yüzden videodaki frekanslar kulağıma çok işlenmeden geliyor. Belki de bu yüzden bende etkili olmuştur.
Yine de kesinlikle denemelisiniz. Umarım sizin de dikkat sorununuzu bir nebze de olsa çözer.
Yanlış yada eksik bildiklerim olabilir. Bu konuda fikirleriniz varsa bende yeni başlayan biri olarak merak ediyorum. Teşekkürler.