orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bireysel çalışan arkadaşlar dışında iletişime geçtiğim kişilerde seocudan çok komisyoncu izlenimi aldım ne yalan söyleyeyim )

Eyvallah hocam rankınızdan da emekdarlığınızı anlayabiliyorum, Maşallahınız var 😄 Sanırım bunun sebebi bu kavramlara işletmelerin tam anlamıyla hakim olmaması ve az hakim olan insanların da network vesilesiyle bir başkası tarafından kullanılması... Kendi şahsi kanaatim bu doğrultuda. Zira ben ne yapılacağını sorarken teknik cevap bekliyorum. Sitenin belli bir sıralama elde etmesi zaten search optimization olayının temel amacı değil mi? Teknik cevap dediğim olayda da zaten bir detay yok yani ben nasılı sormuyorum. Yapacağın ne diyorum... Bununla ilgili de belli başlı yöntemler var. Ben bir vidayla kitaplığı sabitleyeceksem ustaya o vidanın enini sorarım kimse kimseyi kandırmasın. Ben usta gibi sabitleyemem o ayrı zaten o sebeple ustaya ihtiyaç duymuyor muyuz? Ama az bilgiyle sanki karşıdaki bilgi almaya çalışıyor gibi algılayan insanlar da var. Ben gtmetrix atıyorum ve sen bunu yorumlayamıyorsan nasıl çalışalım ki? Haksız mıyım?
Ben senin siteni ve sıralamalardaki rakip siteleri incelerim ve derim ki sana gelecek 3 ayda 500 üzeri kaliteli link lazım. Burada SEO uzmanını seo uzmanı yapan konu hangi linklerin rekabet edilen anahtar kelime için yüksek katkı sağlayacağı ve bu linklerin nasıl temin edileceğinin belirlenmesidir. Bir siteye sen 500 link alırsın ben 500 link alırım. Günün sonunda ben senden daha ucuza alacağım 500 link ile senden daha yukarıda pozisyona alırım. Çünkü backlinklerin derinliklerinin genişliklerinin çeşitliliklerinin güçlerinin planlanması dış seo nun temelidir. İç seo için google zaten manueller yayınlıyor aptal olmayan herkes google yönergelerini okuyup iç seosunu belirli seviyelere kadar kendi yapabilir.

Yani evet bir adam rapor sunmuyorsa ne yapacağı konusunda bir planı programı yoktur. Ve çoğu SİYOcu ne yapacaklarını planlamadıkları için soruları yanıtsız bırakırken bunu sanki çok özel yöntemleri varmış da onu gizliyorlarmış gibi bir hava ile yaparlar. )))