İşini profesyonel olarak yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez alım satım konularında bakarsanız bunu görürsünüz.
Arz talep mevzuu yani talep edilen hızlı ve ucuz iş ve beyin gücü.
Seocuyum diye konuşan paylaşan bile kalmadı herkes ucuz ticaret peşinde.
Bireysel çalışan arkadaşlar dışında iletişime geçtiğim kişilerde seocudan çok komisyoncu izlenimi aldım ne yalan söyleyeyim

)
Ben bu forumda 16 senedir seo takip ederim.
Bugün büyük ajansı olan bir adam bu forumun google search kategorisinden geçmiştir.
Yani bu forumda bugün seo uzmanıyım diyenlerin bir çoğu kısa donla gezerken seo ile uğraşıyorduk.
2005 ten beri sanal mağazam var en az 20 büyük güncelleme geçirmişimdir.
Çok net söyleyebilirim ki bu forumda siyocuların sayısı giderek artıyor ve gerçek arama motoru optimizasyonu uzmanı bulma imkanı giderek azalıyor. )))
Eyvallah hocam rankınızdan da emekdarlığınızı anlayabiliyorum, Maşallahınız var 😄 Sanırım bunun sebebi bu kavramlara işletmelerin tam anlamıyla hakim olmaması ve az hakim olan insanların da network vesilesiyle bir başkası tarafından kullanılması... Kendi şahsi kanaatim bu doğrultuda. Zira ben ne yapılacağını sorarken teknik cevap bekliyorum. Sitenin belli bir sıralama elde etmesi zaten search optimization olayının temel amacı değil mi? Teknik cevap dediğim olayda da zaten bir detay yok yani ben nasılı sormuyorum. Yapacağın ne diyorum... Bununla ilgili de belli başlı yöntemler var. Ben bir vidayla kitaplığı sabitleyeceksem ustaya o vidanın enini sorarım kimse kimseyi kandırmasın. Ben usta gibi sabitleyemem o ayrı zaten o sebeple ustaya ihtiyaç duymuyor muyuz?

Ama az bilgiyle sanki karşıdaki bilgi almaya çalışıyor gibi algılayan insanlar da var. Ben gtmetrix atıyorum ve sen bunu yorumlayamıyorsan nasıl çalışalım ki? Haksız mıyım?