Sağlık sektörü yoğun çalışma ve yoğun tempo barındıran bir sektör insanlarla ilgilenmek zaten zorken sağlık problemleri yaşayan insanlarla ve yakınlarıyla ilgilenmek daha zor.
Güler yüz gösterilip gösterilmemesine bu kadar takılmayı şahsen doğru bulmuyorum. Gereken müdahaleyi iş tanımının gerektirdiklerini yerine getirmeleri yeterli.
Siz kendi çocuğunuz hasta olduğunda üzüntü ve stres yaşıyorsunuz fakat karşınızdaki insanlar mesaisinin yedinci sekizinci saatinde sizden önce kim bilir benzer sıkıntıyı yaşayan kaç kişiyle karşı karşıya gelmiş durumdalar.
Onların açısından bakmak da gerekiyor. Sizi terslemeleri saygısız davranmalarını doğru bulduğumu savunmamakla beraber eğlence ve diğer sektörlerdeki gibi güler yüzle yaklaşmalarını da olmazsa olmaz görmüyorum.
Çocuğunuzu kendinizin onların bulunduğu alana getirmelerini istemeleri de gayet olağan iğne yaptı diye hemşireye şiddet uygulanan bir ülkede çocuğunuzu taşırken milyonda bir de olsa ihtimali bulunan ayaklarının takılıp çocuğunuzla beraber düşmeleri olasılığını göze almak istemiyor da olabilirler. Kızınız için acil şifalar diliyorum umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.