Hocam özel ilgi beklediğinin farkında değilsin. Bir hastanın takibinin prosedürü vardır.
O hemşirelerin bir takip çizelgesi var.
O çizelgeye göre hastaların durumuna göre doktorun talebine göre düzenli olarak ateş tansiyon nabız kan tahlili vs gibi ölçümleri yapar raporlarlar.
Sen hasta yakını olarak kendi endişene kapılıp hemşireden fazladan ateş ölçümü istiyorsun. Bu insanlar da fazla sayıda hastaya rutin kontrolleri yaptıktan sonra oturup dinleniyorlar. Sen de bu dinlenme esnasında fazladan ateş ölçümü istiyorsun. Bu özel ilgi alaka istemektir.
Senin kibarlığından ve iyi niyetinden şüphem yok. Ama ebeveynler ve tüm hasta yakınları dünyanın en önemli sorunu kendi hastaları sanıyorlar. Bu çok normal. Ama empati bekliyorsunuz da empti yapmakta zorlanıyorsunuz.
Bir hastanede bir müddet çalışırsanız anlarsınız. Hastaneler acı çeken insanların olduğu ve acı çeken insanların yakınlarının kendilerini kontrol edemedikleri yerlerdir. Burada çalışan insanların psikolojileri bozulur. Ben 6 ay babamın yanında refakatçi kaldım. 6 ay içinde serviste tanışıp beraber çay içip sohbet ettiğim 5 hastanın ölümünü gördüm.
Yani o hemşire tüm çabalarına karşı kurtaramadıkları bir çok bebek gördüğü için senin çocuğunun ateşi onun için artık sıradan basit önemsiz bir rahatsızlık haline geliyor. Senin çocuğuna bir şey olmayacağını düşünüyor o yüzden standart prosedürü uyguluyor.
Bir de Türk insanı seviyesini koruyamayan bencil bir kültüre sahip. Hasta yakınının ekstra ateş ölçme talebini kabul ederse hasta yakını kendimde hemşireye görev verme hakkı buluyor. Sonra tüm gece endişeli hasta yakınının keyfi talepleri devam ediyor.
Eski eşim sağlıkçıydı. Ve hayır diyemeyen bir yapıya sahipti. O yüzden onun iyi niyeti hastalar ve yakınları tarafından sürekli suistimal edilirdi. Çok kibar ve yumuşak karakterli olmasına rağmen her gün poliklinikte beklemesini bilmeyen 2-3 hasta ile kavga ederdi.
Sizin gördüğünüz muamelenin asıl nedeni ülkenin çoğunluğunu oluşturan hödükler. Siz bu hödükler ile karşılaşmıyorsunuz. Ama bazı kamu görevlerinde müşteri seçme imkanınız yok. O yüzden böyle halkın geneli ile muhatap olan kamu götevlilerinden nezaket özveri falan beklemeyin.
Haklı olabilirsiniz o anlık özel ilgi beklemiş olabilirim ekstra ateş ölçümü değil serum esnasında ateşinin düşüp düşmediğini öğrenebilmekti amacım. Dinlenme konusunda video çekebilseydim zaten yeteri kadar oturup dinlendiklerine şahit olabilirdiniz.
Hastanede çalışmadım ama Kemik iliği kanseriydim 1 yıl hastane de yattım aynı odada ve aynı hastalıktan yanımdaki 5 hastanın ölümüne şahit oldum (AYNI hastalıktan) Bu yüzden onlarıda anlayabiliyorum ebeveyn olarak değil hasta yakını çocuk yetişkin biri olarak da anlıyabiliyorum.
Son cümlenizde maalesef haklısınız bazı kişilerin bazı şeyleri olduğundan fazla istemesinden dolayı diğer insanlarada böyle yaklaşıyorlar.