en başta php öğrenmenizi öneririm çünkü internet siteleri yaparken az çok javascriptlede muhattap oluyorsunuz. sonrasında bir kaç nodejs projesi inceleyip ufak tefek kod parçacıkları yazabilirsiniz. nodejs in önünü çok açık görüyorum türlü türlü modül ve framework yazılıyor, özellikle electron js çok hoşuma gidiyor.

sanırsam yazılıma yeni başlıyorsunuz, en başlarda biraz zorlanacaksınız ama alışınca ve mantığı oturtunca rahatlıyorsunuz. sonrasında onlarca dil ve framework öğrenebilirsiniz. ilginizi çeken dillere göz attıktan sonra en az bir tanesinde kendinizi çok iyi geliştirin. ilerde iş ararken kendinizi geliştirdiğiniz o dil üstünden iş arayın, fakat o dille ilgili iş bulamazsanız bildiğiniz diğer diller sizi kurtarır.
son olarak her zaman alçak gönüllü olun, bir dili çokiyi bildiğinizi düşünseniz bile bilmediğiniz bir yanı olabilir. o yüzden ben şu dili tam anlamıyla öğrendim, kimse benim elime su dökemez havalarına girmeyin. sizden çok daha iyi birisi gelir ve sizin elinize o suyu döker