Bir de ülkenize sallamayın arkadaşlar. Yakın bir zaman da benim de bir yurtdışı planım olacak. Şimdilik sır kalsın ama değinilmesi gereken konu açıkçası üzüyor beni. Her ne kadar bulunduğumuz ekonomik durumlar neticesiyle bunalsak bile vatanınıza hakaret dolu sözler sarf ederek terk etmeyin. Kötü bir ebeveyne sahip bir kişinin anne babasına hakaret edip evi terk etmek gibi bir şey bu yapılanlar. Ukrayna'ya giden arkadaşlarımızın gitmeden evvel ki Türkiye hakkında attığı twitleri sizler de görmüşsünüzdür. Sonra Ukrayna savaşı çıktıktan sonra sığındıkları yer yine ana vatanları oldu. O yüzden ana vatanınızla küs gitmeyin.

Konuyu açan arkadaşımızın hayat hikayesinin benzeri olarak bende yıllarımı şantiye de geçirmiş biriyimdir. Etrafı çevrili bir hapishane gibidir benim tabirimle. Hapishaneden farklı olarak sadece dışarı çıkmanıza izin verirler. Onun haricinde bir gurbet diyarıdır. Şu an ki müşavirlik pozisyonuna girmeden önce firmanın koordinatörüyle küsmeden ayrıldım. Çünkü gün olur devran döner yeniden o firmaya girebilirim. Hiç bir şeyin garantisi yok. O yüzden ağız dolusu laf atarak şantiyenizi terk etmeyin arkadaşlar. Konuyu genç arkadaşlarımız siyasete taşıyor ama konu siyaset olmadığını anlatabildiğimi düşünüyorum. Bu yorumuma politik cevap verenlere herhangi bir lafım olmayacaktır. Bu gerçek bir Türk vatandaşının kabul edeceği bir yazıdır.

Arkadaşımız da bir üstteki yorumuma r10+ verdiğine göre şimdiden yolu açık olsun

Kalın sağlıcakla... Başarılar.