Selamlar, Japonya da Türk bir şantiye firması var. Çalışanlar Türk.
Kendisiyle konuştum gel 3 ay çalış sonrasında burada kalman için uğraşmaya çalışırız dedi.
eşi de Japon. Ehliyet varsa günlük 200 dolar (8saat çalışma süresi hafta sonu çalışma yok yasak) ehliyet yoksa günlük 150 dolar fakat ek iş bulabilirsin dedi aynı iş olmamak şartıyla. Devlet bu yönden baya kısıtlama yapmış.
kalma yeri firmaya ait yemek bana ait.
Fakat şartlar var arkadaşlar.
Öncelikle turist vizesi ile 3 ay kalabiliyorum sonrası için evlilik durumu için uğraşabilirim resmiyette
minimum masraf ile gitmem için hesaplama yaptım. Firma sahibi bana referans belgesi yollayacak ve beni misafir edeceğine dair kanıt olacak.
İleri tarihli uçak bileti 1 Mayıs 2023 ücret 14.000₺
Ayrıca dönüş bileti de almam lazım konsolosluğa göstermek. o da 19.000₺ ( neden bu kadar arttı dersenız gittikten sonra iptal edeceğim için tamamen iade alacağım yoksa 14.000₺ olanı alırsam kesinti yapıyor)
Kısaca 14+19 bin uçak bileti alıp oraya vardıktan sonra 19 bin uçak biletini iptal edip iade alacağım.
Ayrıca konsoluk başvurusu için yanımda 1500 dolar para göstermem gerekiyor bunu da ayarladım.
Seneye doların 20 olacağını düşünürsek seçim yüzünden ayda 80 bin TL kazanç olacak fakat 1000 dolar masrafım olsa aylık 60 bin TL kenara atabileceğim.
3 ayın sonunda 180bin tl param oldu diyelim.
20 bin tl dönüş bileti aynı gün desek. Eve 3 ayın sonunda 160 bin tl ile döneceğim. Mantıklı mı?
Ayrıca bu Süreyi 1 Ağustos 2021 e çektiğimde 5 bin TL masrafım artıyor sadece.
Dipnot: iş veren önden bir şey talep etmiyor. Hatta referans mektubunu gönderdikten sonra bile 1 dolar bile istemiyor. Beni hava limanından kendisi alacak. İş veren tanıdık.