SySTeMTeaM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında boslamadim önce biraz kendime ve onlara zaman verdim, btk akademi deki eğitimleri izleyerek scratch ve sonrasında c# ile devam edecektim ,ingilizce kursu ile destekleyerek , yaz gelmesini bekledim dersleri bitsin diye , bu arada 1 aydan devam eden bir rahatsızlığım başladı (anksiyete) insana hiç bir şey yaptırmıyor Melet.
Kendim çift monitör kullanıyorum izlerken birşeyler yapmak çok kolay oluyor.Çocuklara ayirdigim laptop a bir monitör almayı düşünüyorum , eğitimleri izlerken yaparak öğrenmeleri için. En büyük sıkıntı istek ve hevesleri yok denecek kadar az, yalnız birşey dikkatimi çekti basit kodlama sitelerinden ziyade büyük kızım (12 yaşında) Python da devam edebilecek gibi duruyordu, visual studio kurdum bilgisayarına eğitim videoları ile ufak bir program yaptırsam onun hevesi ile ilerleyecek gibi bir his var içimde.
Kısaca 5 ay pek verimli geçmedi, acele edip az olan heveslerini yoketmek de istemiyorum, küçük için (9yasinda) ilkokul bitene kadar birşey yapmicam ablasının birşeyler yaptığını görüp istekli olursa ona göre harita belirlicem,
İş yerinde olduğum için karışık yazmış olabilirim hemen cevaplamak istedim🙂
Konuya yazmış olduğunuz bilgiler çok değerli ayrıca teşekkür ederim
Güzel bir tercih olu rPython.
Belki ilgisini arttırmak için şu uyuglamayı deneyebilirsin

PictoBlox Nedir?

PictoBlox, programlama dünyasına ilk adımı atmanız için ideal bir yardımcı olan Scratch 3.0 tabanlı bir grafik programlama yazılımıdır. Kullanıcı dostu arayüzü ve sürükle ve bırak işlevi ile geleneksel programlama dillerinde olduğu gibi sözdizimi ve kuralları ezberleme ihtiyacımızı ortadan kaldırıyor.
Programlama ve algoritmalar ilk duyduklarında çocuklara karmaşık gelip tereddüt etmelerine neden olur. Scratch ile daha önceden tanışmış çocuklar için PictoBlox arayüzü çok rahat bir kullanım sağlar. Daha önce hiç grafik programlama yazılımları kullanmamış kişilerde bile sonuç oldukça iyidir. Çünkü bu tür yazılımlar adeta bir lego gibidir. Alt alta eklenen kod blokları iç içe geçer ve size yapmak istediğiniz legodan bir kule gibi harika programlar oluşturur. Dolayısıyla bu yazılımları çocuklarla çalışması oldukça keyiflidir.
Ayrıca mantığını kavramamızın yanında günümüzün teknoloji odaklı dünyasında sahip olunması gereken bazı beceriler vardır. Mevcut probleme odaklanmak, mantıksal akıl yürütmek, problem çözmek, çözüm odaklı bakmak gibi becerileri de geliştirmelerine olanak sağlar.

Bu kendi sitesinden ingilizce videolar

https://www.youtube.com/watch?v=Fiko...6hBToDj-CBEUtn
Bu da Bilim Genç sitesinde de makaleleri yayınlanan bir Bilgisayar Öğretmeni arkadaşımın çektiği Türkçe videolar

https://www.youtube.com/watch?v=4G65...tD5iQorAhvvHoQ

Pictoblox ile hem blok tabanlı programlama hemde python kullanarak uygulama geliştirebilirsiniz. hiç kod yazmadan eğlenceli uygulamalar yaparak önce ilgiyi arttırıp sonrasında kodlama aşamasına rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.

Bu da kendi sitesi
https://thestempedia.com/