yemreogut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi tercihim bankadan kredi çekerek almak olurdu. Ülkedeki yüksek enflasyon alım gücümüzü günden güne azaltırken fiyatları da yukarı çekiyor. Bunun için de arabayı hemen almadığınız her gün zarar ediyorsunuz demektir.
Haklısınız aslında hocam, fakat banka kredi puanı yok osu busu derken kredi çıksa bile uğraştırıp duruyorlar. Birde en ufak bir gecikmede kredi puanı düştü diye onaylamıyorlar ama diğer finans kuruluşları onaylıyor, o yüzden bankadan direkt taşıt kredisi çekmeyi düşünmüyoruz.

EkremZr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende Katılımevimden aldım geçen sene evimi.
Hayırlı uğurlu olsun hocam.

nsrtyksl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz kura + 11ay sonunda kesin teslimat olarak anlaştık ( kaç ay sonunda olduğunu tam hatırlamıyorum) vakit geldi çattı ödeme alacağız para vermiyorlar, işte size bir tane kağıt imzalatiyorlar 3 yada 6 ay tam hatırlamıyorum sonra ödeme yapacağız diyorlar, imzalamasak diyoruz ödeme yapamıyoruz diyorlar, sistemden çıkmak istiyoruz yine 3 yada 6 ay kadar ödeme yapamayacaklarını söylüyor verdiğimiz peşinatın üzerine konuyorlar vel hasıl kelam şuanki ekonomide (enflasyon, ₺'nin $ ve € vb para birimine karşı düşüş yaşaması, ekonomik istikrarsızlık, araç piyasalarındaki belirsizlikler, çip krizi vs) bu sistemlere girip alınmaz. Senet yapıp uzun vadede aracı alsan daha karlı olursun.
Heh birde böyle zorluklar çıkarıyorlar demek, o zaman iş sıkıntı gerçekten de.