Nasıl bir darbe hocam, vaktiniz varsa özet geçebilir misiniz? Hocam birde 100.000 TL peşinat + toplam taksit ödeyeceğin ayların ödemesini alıyorsun. Yani sadece peşinat parası ile araba almıyorsun. Peşinat + 24 aylık yada 36 aylık taksitlerin toplamı = Toplu para. Ben böyle biliyorum. Sadece peşinatın parası ile araba almak imkansız zaten.
Biz kura + 11ay sonunda kesin teslimat olarak anlaştık ( kaç ay sonunda olduğunu tam hatırlamıyorum) vakit geldi çattı ödeme alacağız para vermiyorlar, işte size bir tane kağıt imzalatiyorlar 3 yada 6 ay tam hatırlamıyorum sonra ödeme yapacağız diyorlar, imzalamasak diyoruz ödeme yapamıyoruz diyorlar, sistemden çıkmak istiyoruz yine 3 yada 6 ay kadar ödeme yapamayacaklarını söylüyor verdiğimiz peşinatın üzerine konuyorlar vel hasıl kelam şuanki ekonomide (enflasyon, ₺'nin $ ve vb para birimine karşı düşüş yaşaması, ekonomik istikrarsızlık, araç piyasalarındaki belirsizlikler, çip krizi vs) bu sistemlere girip alınmaz. Senet yapıp uzun vadede aracı alsan daha karlı olursun.