Subpower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Öncelikle stripe Türkiye'ye hizmet vermiyor. Burada bazı arkadaşlarımız stripe ve paypal hesabı açma hizmeti veriyorlar fakat bu hesapların ömrü kelebek misali. ben bu arkadaşları karalamıyorum yanlış anlaşılmasın. Anlamayan bilmeyen de hesapları güvenilir olarak bulamıyor!
Ben de stripe kullanıyorum ama Yurtdışında hem oturum / vatandaşlık / adres hem de şirket sahibiyim. Bu yüzden kendimi doğrulama istenildiğinde reel olarak hemen doğrulayabiliyorum.

Şimdi sizin sorununuzun olası nedenlerini sıralayayım ve gerekçeleri yazayım.

1- Yurtdışındaymışsınız gibi kendinizi bazı fake evraklar ile gösterip işlem yapmak : Burada siz yada sizin adınıza hesabı açan kişi doğrulama evrakları (adres kanıtı, banka kanıtı yada şirket belgeleri) evrakı gönderdiğinde stripe onay mekanizmasında evraklar incelenir doğru ve gerçek GÖRÜNÜYORSA (inceleme yapılmaz) kabul edilir ve hesap açımı gerçekleşir. Fakat stripe nin TAX (vergi) mekanizmasında siz hareketleriniz başladığında hesap hareketine göre dönem dönem yada belli bir süre aralıklarında üyelik açtığınız ülkenin vergilendirme sistemine gönderim yapar. Burada evrakın karşılığı bilgilerin karşılığı yemiyorsa HESAP GİTTİ!

2- Satış hareketlerinizin doğruluğunu ister : Her ülkede ister firma olun isterseniz girişimci her kişi tüzel yada reel olarak vergiye tabidir. Fakat her ülkenin torba yasası vardır. Misal TC sınırlaır içinde yılda 60.000 TL havadan geliyorsa bu bir kazanç olduğu bellidir buna herhangi bir fatura kesmeniz yada vergi ödemeniz istenamez ama bu limiti kişi olarak aşmaya başladıysanız makbuz / fatura kesmeniz beklenir ve artık vergi mükellefliğine geçiyorsunuz anlamına gelir. Şimdi burada da belli bir limitleri aşmaya başladıysanız burada sizden kafasına göre olan transaction (para tahsilatı yapılan hareket) numarasının faturasını beyan etmenizi ve parayı neye göre tahsis edip etmediğinizi ve bunun doğruluğunu kestiğiniz fatura, parayı tahsis ettiğiniz kişinin siparişi / emaili vb gibi ekran görüntüsünden taranmış evraka kadar bir nüsha ister, gelmiyorsa HESAP GİTTİ!

3- Stripe ve genel sanal pos hizmet verenlerin kurallarına aykırı davranışta icraatlar gerçekleştirmek: Satışını yaptığınız ürünler stripe politikalarına göre yasaklı, illegal, yüksek risk vb gibi kategorilerde bulunuyorsa ve sizde misal hosting satacam diyipte işte ne bilyeyim çakma rolex/imitasyon ürünleri/illegal yayının paylaşımı/***** sitelere üyelik bedelleri vb gibi şekilde kullanıyorsanız hesap kontrolleri edilmesiyle beraber sırasıyla stripe çalışanları açtıkları posları kontrol etmek için mağazaları girerek sahte müşteri olurlar ve satışın kendi politikalarındakine ve sizin ibraz ettiğiniz şekle uygun olup olmadığına göre incelerler. Bazen de tabi sağ gösterip soldan satış yapılıyorsa eh iş düzgün olmayınca şikayetçiside çok olur. Şikayet yediyseniz yada politikaya aykırı davranıyorsnaıa HESAP GİTTİ!

Bu 3 dışında durduk yere hesabın kapatılması çok fazla dispute yada chargeback yapmanız olacaktır. Buna istinaden de sorunlu satıcı asla sevilmez ve kapatılır.

Örnek istede de sizin sektörünüz HIGH RISK tir! Strip HIGH RISK sektörlere hizmet vermez!

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Aynen de bahsettiğiniz gibi kullanmaya çalışıyoruz ve sistem fark ettiğinde kapatılıyor. Şimdi az önceki örnek sitede sipariş oluşturulduğunda Bu site üzerinden stripe ödeme sayfasına yönlendiriyor. Burda bir aldatmaca çalışma mı yapılmış ?