oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu mantıkla aynı çıkarımı bir kısım kadınlar şeklinde de yapabiliriz. Bu durum bence tamamen ataerkil bir dünyada yaşamamızdan kaynaklı olarak erk, güç sahiplerinin erkekler olmasından ve hatalı bir çıkarıma sevk ediyor. Erk sahibi kadınlar olsa düzen değişecek miydi? Erkekler ezilecek, kadınlar şu an erkeklere istinaden yazılan söylemlerin muhatabı olacaklardı. Erkek veya kadın iyi veya kötü değildir, bireysel insan kötü olabilir ancak. Genelleme yapacak olursak illa ki benim gözlemlerime göre kadınlar erkeklere nazaran daha acımasız, düşüncesiz, kötü diyebilirim ama demiyorum; iyi insan, kötü insan.
Kesinlikle haklısınız,
Bir simülasyon olsa ve güç dengesi değiştiği takdirde kadınların da 50 yıllık bir otoriterliğinde olacakları seyredebilsek keşke.
Bu mümkün değil ama bunu hayal edip bazı çıkarımlar yapılabilir. Tabii ki tutarsız ve deneysel şeyler olacaktır bunlar.
Kadınların daha nezaket sahibi, daha iyi olmasının nedeni çeşitli faktörlerle açıklanabilir. Belki anne olmaları, belki erkek egemenliğinin eziciliğine karşı gelişen bir otokontrole sahiptirler vs vs. Bu alanda ihtisas yapmadım, fact niteliğinde de bir bilgim yok. Dediğim gibi sadece medya okuryazarlığı ve sosyal hayata katılarak bu kanı ve öngörülere varabiliyorum.
Bu konuyla ilgili Tersine Dünya diye bir film var, orada da cinsiyetlerin ve rollerin değiştiğini anlatıyor. Ama basit ve düz bir anlatım. Tam bir simulasyon olmuyor.