Babaanneme annesinden kalma bir arsa, gitmedim görmedim. Konuşmalara vs. pek dahil olmadım, 14 ay önce ihtiyaç gereği köyden bir yakınımıza ya da tanıdığa (ben tanımam etmem) satışı yapılacakmış. Fiyatta konuşup anlaşmışlar, 2 ay sonra (Haziran ayının sonunda) 100 bin lira gibi bir tutar hesabıma kapora olarak gönderildi -notere gidildi mi gidilmedi mi bilgim yok- akabinde o yılın Kasım ayına kadar bizimkiler satışın yapılıp 200 bin gibi bir tutar ödenmesi gerekiyordu tapu devri, sözleşme falan için karşı tarafı beklediler. Araya kış girdi tabii babaannem köyde daha fazla bekleyemedi geldi geri, şimdi o zamanın parasıyla tam ne kadara denk geliyor bilmiyorum söylenene kadar 23 bin dolar gibi bir tutara satış yapılıyordu. Kur dalgalanmaları falan oldu, fiyatlar aldı başına gitti. Yer değer kazanıp para değer kaybettiği için babam ve babaannem satışı o fiyata yapmak istemiyor, fiyatta anlaşalı 14 ay geçmiş kaporadan sonra 4-5 ay satış için peşinde koşturduğumuz insanlar şimdi yeri aynı fiyata almak istiyor. Kaporayı geri vermeyi teklif etmek istediğimizde dahi para değer kaybettiği için kabul etmiyorlar, sizce nasıl bir yol izlenmeli?
O zaman zaten yeri ucuza getirmek için bu tanıdığın annesi vicdan edebiyatı yapıp babaanneme kendini acındırıyordu, 50 bin lira tarzı bir indirim falan istiyorlardı. Anlaştıkları zaman 23 bin dolara satılacak yer şimdi satış devam ederse 12 bin dolara gidiyor.