gezmakale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam dostlar, bir konuda fikrinize ihtiyacım var.

Bir arkadaşım yurtdışında yaşayıp evden çalışıyor, çalıştığı şirkete bağlanabilmesi için FortiClient üzerinden VPN bağlantısı gerçekleştiriyor. Aksi halde çalışamıyor.
Bu arkadaşım bir süre (6-12 ay arası) Türkiye'den çalışmak istiyor ancak şirket bu durumu kabul etmiyor, yalnız şöyle bir durum var ki evden çalışıldığı için IP adresi dışında şirketin bu arkadaşın nereden bağlandığını bilmesine imkan yok. Arkadaşta buna bir çözüm üretilip üretilemeyeceği konusunda soru işaretleri içinde kaldı.

Bu konularda bir bilgim yok ancak benim aklıma şu geldi:
Eğer bir şekilde modeme arkadaşın çalıştığı ülkenin (Hollanda) IP adresinden erişim sağlanabilirse (modeme VPN kurmak gerekebilir, mümkün mü bilmiyorum) bu arkadaşın IP adresi Türkiye'de de olsa Hollanda'da görünecektir ve bu sorununu çözer. Lakin böyle bir sistem mümkünse modeme VPN atılıp ev internetine bağlanan her cihaz direkt Hollanda'dan IP alsa bile bu arkadaşın çalışmak için iş bilgisayarından birde şirket VPN'ine bağlanması gerekecek.

Sorum şu, böyle bir şey mümkün mü?
Ev internetine direkt tüm cihazları kapsayacak şekilde başka bir ülkeden IP alınabilir mi? Eğer modeme VPN ekleme gibi bir yöntemle bu başarılabilirse daha sonra kişisel cihazlardan FortiClient gibi 3. taraf başka bir VPN kullanılabilir mi? Yani VPN ile başka bir VPN'e bağlanılabilir mi?

İnternette araştırdık fakat farklı yorumlar mevcut net bir bilgi yok. Bende bizim R10'da bu işin uzmanları vardır soralım dedim.
Herkese iyi forumlar.
Selam, modeme tanımlanır tanımlanmasına da firma IP'nin sahibini kontrol edip(asn check) yine yapıtırım yapabilir.