Forumda bir haftadır sürekli olarak, hayattan bunalmış, bir şey yapmaktan aciz, her şeye üşenen bir kaç kardeşimin ve abimin konularına denk geldim.

Bu hayata bir defa geliyorsunuz. Sabah kalkıyorsunuz, bilgisayar, internet, oyun, iş, aynı döngü hayatınızda devamlı olarak tekrar ediyor. Hayatınızda bir amaç bir gaye yokmuş gibi, aslında hepinizin hayatında bir amaç ve gaye var. Bunlar sadece yumurta dayanınca sizin için önemli ve çıkılmaz bir hale geliyor. O güne kadar bir yatırım, bir hareket bir adım atmıyorsunuz, atmaktan çekiniyorsunuz.

Bakın değerli kardeşlerim ben size kendi hayatımdan çok kısa bir bölüm anlatayım.

Önemli bir okulun, önemli bir bölümünden mezun bir mühendisim.
3 sene önce bir şirket kurdum, pandemi de battım. Tam -182.000₺ borcun altına girdim.
Borcum her gün katlanmaya başladı.
Borcumdan dolayı tazyik hapse girdim 15 gün!
Diplomam hiç bir işe yaramıyor, hiç bir şey yapamıyorum.
Covid-19 nedeniyle sevdiklerimi, akrabalarımı kaybettim.
Elimi neye atsam kuruyor, neye elimi atsam rast gitmiyordu..
ama böyle sandığınızdan da öte. Hadi 10 tane kupon olsa, 9u tutsa ben o birini seçerim o şekilde.

Bir yazı okudum, hayalleri olan insanlar yıkılmaz.

Ben bu hayata geldiysem, benim amacım var, hayallerim var. Hayallerim varsa benim yıkılmak gibi bir lüksüm yok. Benim sorumluluklarım var olmalı!

Borçlarımı ve hayallerimi sıraya koydum, Bütün borçlarımı sıraladım küçükten büyüğe doğru, sigara alışkanlığımı bıraktım. Günlük yemek yeme limitim 25₺.
(Hazır makarna, pilav, çorba, ekmek arası, sadece evden kendim hazırladım)

Hayallerim vardı, yıkılamazdım! Telefonumu aldım elime, geçmiş konuşmalar, galeri mesajlar bir temizlik yaptım. Yeni bir cüzdan aldım kendime. İçerisine bir tane bankamatik kartı koydum. İcralık olduğum için PTTBank dan yeni bir hesap açtım. Oraya haciz gelmesi için 2 ay geçmesi gerekiyormuş.
Bir motosiklet ile kuryeliğe başladım. Sabah 07:00'de çıkıp 22:00'da iş bıraktım. Günlük kazanç hedefim 500ün üzeriydi. bu baremlere kendimi şartlayarak, 200/400/500/600/800 şeklinde ulaşmaya başladım.
22:00'dan sonra, toptan midye satan birisinden(kendisi foruma üye Allah ömrüne ömür katsın) 75 kuruşa midye alıp, sahillerde, kalabalık caddelerde gece 2 ye kadar midye sattım. Bu baremi de 50/100/200e çıkarttım.

1.5 sene sonra bir baktım ben artık artıya doğru gidiyorum hayallerime geldi sıra.

Şimdi hayallerimi gerçekleştiriyorum.

İsyan ederek, ağlayarak bekleyerek bir yere varamazsınız. Hayalleriniz varsa, kalkın, yıkılmayın, temizlik yapın ve başlayın.