erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak kardesim, ben ingilizce ogretmeniyim. Ayni zamanda 13 yildir yeminli tercumanim. Kuruyemis dukkanim var kayinbabamla ortagiz. Ceviri burom var. Adsense gelirlerim var ki ogretmen maasimi 2 ye katlar. Ukalalik degil amacım, sunu anlatmaya çalışıyorum; bir ise bel baglarsan sadece baskalarini zengin edersin. Ben yazilim muh mevcut olan unileri bilemem. Onu sen google a yazip bakacaksin. Hangisi en son kac puan ile almis diye bakip minimum hedef belirleyeceksin. Ama bu arada kendini logo tasarim konusunda CİDDİ ANLAMDA COK İYİ DERECEDE yetistir. Yazilim okudugun zaman sana harikulade arti karar. Seo yu kitap yazacak kadar iyi ogren. Harikulade artı katar. Phyton kullanmak konusunda uzman ol. Harikulade artı katar. Sadece kodlama bilmek yetmez. Bunu yapan hem bolumden mezun hem de lise mezunu binlerce insan var zaten. Yuksek maaş yuksek meziyet gerektirir. Yoksa bankadan kredi cekip 10 yılını kiraya vererek ev alan araba alan adamlardan olursun. Ha bak sana benden bir abi, bir ogretmen tavsiyesi. Bir gun yds kursunda egitmenlik yaparken benimle aklinca yarisan bir ogretmen bana dedi ki, benim hayalim bu ildeki en cok adı duyulan, en tuksek paralari kazanan ogretmen olmak. Senin hayalin ne Erkan hocam diye sordu. Sunu dedim; bu ildeki en cok adi duyulan, en iyi ingilizce ogreten ogretmenin çalıştığı kurumun sahibi olmak!11 yani, hayalin cok yuksek maaslar alan yazilimci olmak olmasin. İsi ogren ama hayalin cok yuksek maaslar alan yazilimciların calistigi firmanin sahibi olmak olsun. İste o sana ozgurluk getirir. Yoksa her halikarda sen değil, hizmet sundugun insan zengin olur.
Mesajınızı aldım👍🏻 çok doğru konuştunuz hocam. Gerçekten duymak istediğim cümlelerdi. Ama hayat kolay değil mücadele vermek gerekiyor. İnançla azim kurtaracak bizi. Başka yolu yok. Amacım ztn yüksek maaş alan yazılımcı değil, ki zaten böyle endişeler yaratmamın altında yatan şey ekonomik özgürlüğümü elde etmek. Dediğiniz gibi bu da çalışan değil çalıştıran olduğunda gerçekleşen bir şeydir. Tabi bunun yolu da önce çalışan olmaktan geçiyor o ayrı. Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için