Merhabalar, okulda hali hazırda bir akademisyen olarak size işleyiş hakkında bir kaç ipucu vermek isterim. Öncelikle hocaların çoğu akademisyenlere (bizlere) soruları hazırlatır ve okutur. Asistanların sizle alıp veremediği bir konu var mıdır bilemiyorum ancak genellikle öğrenciyi bırakmak en çok kendisine zorluk çıkaraktır. (Sürekli alttan ders alan bir öğrenci veya öğrenci topluluğu hocanın başına bela oluyor.)
Şunu da belirtmem gerekiyor (argo olacağı için özür diliyorum) akademide çok sık kullanılan bir cümle vardır; it iti satmaz çünkü gün gelir it ite ihtiyaç duyar ki sürekli duyuyorlar. Bu nedenle sorunu sadece hocanız ile çözebilirsiniz. Lütfen olayı diğer hocalara veya dışarıya taşımayı denemeyin. Mezuniyetiniz yanacaktır..
Yapmanızı önereceğim olay şöyledir. Öncelikle hocanızın asistan öğrencisine ulaşmalı ve durumu çok sakin ve olabildiğince alttan alarak izah etmenizi öneriyorum. Daha sonra alacağınız direktiflere göre hocanız ile de bazı konuları öne sürerek (maddi durum vb) dersten geçmeniz gerektiğini ifade etmelisiniz. Bir yanlış yaptığınızı düşünüyorsa peşinen özür dilemeli ve haklı bile olsanız susmanızı öneriyorum. Bu durumu extra ödevlendirme alarak telafi edebileceğiniz ve aslında o dersi çok sevdiğinizi ifade etmeyi deneyin. (Yanına gitmeden Dergipark,Yök-tez,Google Scholar gibi platformlardan hocanızın çalışmalarını okuyun.)
Unutmayın ego savaşına girerseniz siz kaybedersiniz. Bu insanların siyasi bağı olmasa bile kariyerleri sizi ezmeye yetecektir. Yanlışım olduysa affola. Selamlar, sevgiler.
Bana kalırsa uğraşsın arkadaş, o görevlinin yanlışlıkla o notu verdiğini düşünmüyorum, caydırılması lazım.