Herkese merhaba, iyi forumlar.
Sevgili R10 halkı, yaşım 23 askerliğimi yapıp bitirdim, gerçek askerliğim şimdi başladı.. Ekonominin sıkıntılı olduğu bu dönemde geleceğim için ufak defek yatırımlara başlamak istiyorum. Bu yatırımım altın biriktirmek olacak.
5bin₺ sabit maaşım var, yol yemek her şeyim firmaya ait dışarı gezmeye çıkmadığım sürece hiç bir giderim yok. Elimde de 15.000₺ civarında nakit para var. Bu paranın hepsiyle gidip altın almak istemiyorum. Bu parayı bir şekilde değerlendirip ( bu ticaret ile değil) borsa, kripto vs ile değerlendirip oradan gelen kaar ile altın birikimi yapmak istiyorum.
Borsadan anlıyorum evvel zamanlar da şansım yağver gitti iyi paralar kazandım fenerbahçeden.
kripto borsasından da ufak çaplı araştırmalarım oldu fakat güvenim sıfır.. büyük balık her zaman küçük balığı yiyor paran bir anda değerlenirken bir anda değer kaybediyor miktarı.. o yüzden sıcak bakmıyorum.
İddaa tavsiyesi veren olur mu bilmiyorum buraya yazayım

oradan iyi paralar da aldım, iyi paralar da verdim. fakat kasa her daim kazanıyor orası keyif amaçlı denenilecek yer.
Bana ticaret haricinde aynı zamanda yukarıda belirttiğim borsalar dışında yatırım tavsiyesi verebilecek olan var mı?
benim düşüncem şu yönde; 15.000₺ parayı borsa istanbulda takip ettiğim bir kaç hisseyi alıp, 1.000₺ kaara ulaştığımda o kaarı alıp altın almak, aynı zaman da maaşım ile de altın birikimi yapmayı planlıyorum.
varsa tavsiyeleriniz bekliyorum zaman harcadığınız için teşekkürler, tekrardan iyi forumlar