LIKE %% ile yapınca bu sefer de sorun çıkmıyor mu yine? Benim de aklıma gelmişti ama mesela nasılsın'a cevap olarak iyiyim diye kaydettik diyelim. "Nasılsın diye sormuyorsun hiç" şeklinde yazarsam bana iyiyim mi diyecek 😄 Gerçekten kolay bir şey değil bu. Ve tabi php'nin sınırlarından kaynaklı biraz da. Ama gayet iyi gidiyorsunuz. Ses ile yapmayı ben beceremem heralde. Aklıma da gelmemişti ama yapabilirseniz süper olur. Ben de alıp kullanırım bedavadan 😄
Ha bir de php'nin bir fonksiyonu vardı. Benzer kelimeleri aynı olarak gôrüyordu. Mesela Nasılsın yerine ortadaki bir iki harfi yanlış yazdınız diyelim "Nesılsın" veya "Naşılsın" gibi, hemen onu algılıyordu ve veritabanımda ona en yakın olan Nasılsın kelimesini alıyordu. İsmini unuttum bulamadım onu sonra. Belki bulursanız işinize yarar baya.
Sorun çıkıyor elbette

ama php sınırlarında bu kadar olabiliyor malesef. Ama veri sayısı arttıkça onu da yavaş yavaş toparladığını farkettim. Elimde milyonlarca veri olsa daha düzgün kesintisiz bir sohbet yaşatabilir. Teşekkürler, ses konusunda da js'de SpeechSynthesisUtterance var. Bunu kullanmayı düşünüyorum, geçmişte text to speech ve speech to text yazılımları geliştirdim ancak bu tür bir sohbet içerisinde bunu en hızlı şekilde nasıl gerçekleştirebilirim araştıracağım. Çünkü bu bahsettiğim jsnin çalışması 5-10 saniye arasında değişiyor. Dediğiniz fonksiyonu araştıracağım, teşekkürler.