AndMex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler hocam, aslında nasılsın denildiğinde de nasılsınn denildiğinde de aynı yanıtı veriyor ancak bir kaç harf daha eklendiğinde vermeyebiliyor bunu sql sorgularını LIKE %% ile çözdüm. Bir önceki konuşmadan bağımsız olmasına henüz çözüm üretebilmiş değilim, python ile yazmış olsaydım belki farklı bir algoritma kurulabilirdi. Ancak internette örneğini pek görmediğim ve en sevdiğim dilin PHP olması sebebiyle yalnızca salt php kullanarak yapay zekaya en yakın sistemi kurgulamaya çalıştım. Bot insanlardan öğreniyor ve veri sayısı ne kadar artarsa o kadar çok konuşmanın uzunluğu artıyor. Ben yine boş olduğum bir vakit bu sistemimi geliştirmeye devam edeceğim örneğin ses fonksiyonu getirmeyi düşünüyorum. %100 insan gibi konuşması mümkün değil elbette ama bu konuda olduğu gibi ortaya eğlenceli sonuçlar çıkabiliyor. 😊
LIKE %% ile yapınca bu sefer de sorun çıkmıyor mu yine? Benim de aklıma gelmişti ama mesela nasılsın'a cevap olarak iyiyim diye kaydettik diyelim. "Nasılsın diye sormuyorsun hiç" şeklinde yazarsam bana iyiyim mi diyecek 😄 Gerçekten kolay bir şey değil bu. Ve tabi php'nin sınırlarından kaynaklı biraz da. Ama gayet iyi gidiyorsunuz. Ses ile yapmayı ben beceremem heralde. Aklıma da gelmemişti ama yapabilirseniz süper olur. Ben de alıp kullanırım bedavadan 😄

Ha bir de php'nin bir fonksiyonu vardı. Benzer kelimeleri aynı olarak gôrüyordu. Mesela Nasılsın yerine ortadaki bir iki harfi yanlış yazdınız diyelim "Nesılsın" veya "Naşılsın" gibi, hemen onu algılıyordu ve veritabanımda ona en yakın olan Nasılsın kelimesini alıyordu. İsmini unuttum bulamadım onu sonra. Belki bulursanız işinize yarar baya.