ebrarbebe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam öncelikle böyle bir konu için teşekkür ederim. Biraz uzun olacak ama ben ve benim gibiler için faydalı olabilir.
1-) Firma web sitelerinde slider ve bazı ağır kodlar yüzünden hız konusunda sorun yaşıyorum. Bunun SEO açısından zararı varmıdır. İndex konusunda sorun yaşamıyorum ama sıralama konusunda olur mu?
2-) On page SEO kısmında her içerik ve sayfada dikkat edilmesi gerekenler nedir?
3-) Rakip sitelerin SEO konusunda hiç bir bilgisi yok ne keywords ne hız ne İndex search console bile kayıtlı değiller ama bazı kelimelerde benim onumdeler bu neden oluyor. Backlink desek yok hit desek yok.
4-) Off page SEO kısmında önceliğimiz neler olmalıdır.
5-) hit veya sıralama alan etiketleri kaldırmali mıyım veya yönlendirme mi yapmalıyım.
6-) sektörde özgünlük yok ama sadece teknik bilgi var ölçüler felan bu sayfalarda nasıl bir SEO yapılması lazım.
7-) tavsiye edeceğiniz baska yöntemler varmıdır ?
1 - Sitenin tasarımının güzel, fiyakalı olmasının dezavantajlarından bahsedin müşterilerinize, onları slider gibi zımbırtıları kaldırmaya ikna edin. Bu tür şeyler sadece SEO açısından değil, kullanıcı deneyimi açısından da kötüdür. Amaç nedir? Satışın pürüzsüz gerçekleşmesini sağlamak. O zaman bu yoldaki tüm engelleri hiç düşünmeden kaldırın.

2 - Bu sorunun kesin veya kısa cevabı olmayacaktır. Sektörden sektöre göre değişir, e-ticaret sitelerinde 2-3 bin kelimelik makale kullanmanın bir anlamı yoktur, aynı zamanda ölçeklenebilir değildir. Ancak birçok sektörde kullanıcılara ne kadar çok (ve tabii ki de önemli) bilgi sunarsanız o kadar iyidir. Şurada bir örnek gösterdim - https://www.r10.net/1082755232-post16.html bu örneğe de göz atabilirsiniz - https://www.r10.net/1082755336-post19.html

3 - Bu durum maalesef çok yaygın, domain yaşı, ahrefs/majestic gibi araçlara gizlenmiş linkler (PBN), google'ın aptallığı gibi birçok faktör var.

4 - Off page SEO'da en önemli şeylerden bazıları referring domains (link alınan domain sayısı. tabii bu domainler de kaliteli olmak zorunda), anchor text profiliniz (link alırken anahtar kelime kullanmamaya çalışın, kullansanız bile anahtar kelime + marka (veya + jenerik) olarak kullanın. en çok da marka/domain kelimeleri kullanın) ve sitenizin sayfalarına mantıklı şekilde link almaktır (sadece ana sayfaya, ya da sadece hizmet sayfanıza değil, diğer alt sayfalarınıza da alın). Tanıtım yazılarında maksimum 2 link kullanın, 1'i sizin sitenize, 1 tane de otoriter link (wikipedia içeriğine, ilgili youtube videosuna, üniversite kaynaklarına, dev şirketlerin sitelerine vs...). Sitenizde silo yapıyı da doğru şekilde ayarlamalısınız, yani link gücünün her sayfaya rastgele dağılmasını istemezsiniz, ilgili içerikleri birbiri ile ilişkilendirirsiniz (sadece site içi linkle değil, anlam bakımından da. yani aynı anahtar kelimenize birden fazla içerik oluşturmak yerine, tek içerik oluşturursunuz, ilgili konu ile ilgili hazırladığınız diğer içeriklere de (farklı ancak ilgili anahtar kelime için hazırlanmış olan) doğal anchor text'le (sadece anahtar kelime kullanmak yerine) link verirsiniz. Yani site içi linkler düzgün yapılmalıdır, rastgele içerikten rastgele içeriğe linkler vermeyin. sayfalarda çok az link olsun, menü'lerden, sidebar'lardan, footer'lardan gereksiz linkleri kaldırın.

5 - hit alan etiketleriniz varsa, bu etiketlerle ilgili ayrı içerik hazırlayın, ve bu etiket sayfalarını da hazırladığınız ilgili sayfalara 301 yönlendirmesi yapın, hit almayan diğer etiketlere de tek tek "noindex" ekleyin, tüm etiket sayfalarınıza dinamik olarak aynı anda eklemenizi önermem, sonuçta hit alan etiket sayfaları var, bunların googledan silinmesini istemezsiniz. Etiketler site içinde ziyaretçiler tarafından kullanılan, içerikleri organize eden öğelerdir (twitter, youtube gibi), index'lenmeleri doğru olmaz, çünkü bu tekrarlayan içerikli sayfaların (kopya içerik) sayısını arttırır.

6 - İçeriklerde yaratıcılık SEO'da önemsizdir. Teknik bilgiler gibi gerçek bilgilerden bahsedin sadece. Rakiplerinizin bahsetmeyi unuttuğu diğer sıkıcı ancak gerçek, ve kullanıcıların ilgilenebileceği konulardan bahsedin. İçerikleriniz wikipedia içerikleri gibi olmak zorunda. İçerik pazarlaması/yaratıcı metinler/metin yazarlarının yazdığı satış/pazarlama metinleri - bunlar birçok sektörde, SEO'da genelde işe yaramaz.

7 - Galiba tüm önemli konulardan bahsetmiş oldum