WebilisimNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biliyorum çok moldovalı rumence konuşuyor denk geldim. Valla çok faydasını görmedim arada 500 tl oluyordu Fransa bileti kaçıyordum 2 gün onuda yapamıyorum artık euro uçtu. Araba alcam yakın zamanda oradan zira burada 5 bin euroya alabileceğim araç maks fiesta iken orada audi bmw alabilirim 2004 2005 model. 2 yıl kullanım hakkı var arada gidiyorum zaten mis gibi kullanırım. Ama zarar ederim diye düşünüyorum zira Türkiye'de malum devamlı çıkıyor araç fiyatlari orada öyle değil 2 yıl sonra 1000 euro gider değerinden.
Araba icin 6 ay yurtdisinda kalmaniz gerekiyor. Cifte vatandaslikta farkli bir durum var mi bilmiyorum. Ben de Romanyadan almayi dusunuyorum ucuz diye ama kagit isi cok diye fazla ustune gitmedim.

Moldovanin anadili Rumence ile aynidir. Sadece adi Moldovaca. Ayni tarihe ve ayni dile sahipler. Daha da geriye gidersek Moldova Prensligi modern Romanyanin temellerini olusturan prensliklerden biri onun icin kulturleri de aynidir.

Benim esim de Romanya vatandasi. Schengen, Romanya ve Bulgaristan vizelerine para vermiyor. Simdilik bize faydasi bu kadar