mehmetsc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinize sağlık hocam gayet eğlenceli olmuş. Zamanında bir benzerini yapmaya çalışmıştım php ile, hatta benzeri değil aynısıydı nerdeyse. Zaten başka bir mantıkla da yapılmaz heralde. Ama bu sistem bana çok saçma ve yetersiz gelmişti ve vazgeçmiştim. Mesela "nasılsın" kelimesini ôğretiyoruz ama "nasılsınn" şeklinde bir harf bile fazla olunca hemen farklı veri olduğu için anlamıyor. Ya da cümle içinde tek bir harf veya virgül bile değişse anlamıyor haliyle. Buna bir çare bulamadım.

İkinci olarak bir önceki konuşmadan bağımsız konuşuyor tabii ki. Bunu bağlamanın bir yolunu yok sanırım. Ya da çok zor. Zaten bu olsa gerçek zekaya eşit bir şey olurdu biliyorum ama en azından bir önceki soruyu da dikkate alarak cevap verebilecek hale getirseydik iyiydi.

Son olarak da her soru farklı zamanlarda farklı şekilde cevaplanabilir ama bu şekilde olunca sadece o sorunun veritabanımdaki karşılığı neyse onu yazıyor tabi. Yanlışı doğrusu olmuyor.

Kısaca bizim yaptığımız pek de yapay zeka olmuyor sanki. Php de buna elverişsiz bir dil sanırım.
Php bir yere kadar kısıtlı tabii ki ama yapay zekaya çok yakın şey yapılabilir. Yapay zeka denilen şey zaten veri yığınının doğru kullanılması.
Dediğiniz şekilde fazla veya eksik harf için bir pattern yazmaya bakar.

Eğitmek için verilen cevaplara beğeni koyulur, en çok beğenilen cevaplar random çıktı olarak verilir. ya da verdiği cevaba göre hızlı yanıta göre puanlama yapılabilir. İlkel eğitim bu şekilde.