XcomX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BACKORDER dedikleri saçmalık 15 günde bir domainleri otomatik reserve ediyor.
Eğer sizden önce yapılmış yasal bir başvuru var ise domaini alamazsınız.
Eğer sadece BACKORDER yaptırdı ise yine alamazsınız çünkü önce gelen alır mantığı ile olduğundan mümkün değil.
Başvuruyu büyük ihtimalle METUNIC üstünden yaptığınızı düşünüyorum başka bir firma deneyin domainin boş olduğunu göreceksiniz.
BACKORDER hangi firmadan yapıldı ise başkası o firmadan BACORDER yapamaz METUNIC firmasında bazen normal sipariş bile yapamıyor.
İnanmıyorsanız sipariş verin göreceksiniz.
O yüzden başka bir firmadan işlemleri halledin.
Evet onu da tecrübe ettik. Çoğu formada dolu görülmesine rağmen, büyük firmalardan birinde boş görünüyor diye başvuru yaptım, sonra firma dönüş yaptı, evrakları yollayamıyoruz.
-e dedim o zaman ne yapacağız?
-domainin düşmesini bekleyeceğiz. (Düşmedi).
Kendim uğraştım,Yazılımlar ile domain düşme saatlerini filan ayarladım, başvuru sistemlerinin açığını buldum 1 saniye fark ile başvuru yapacaktim ancak firmalar bot yazılımlar kullanıyor, milisaniyeler ile ya da çözemediğim algoritmalar ile sürekli başvuru hâlinde bekletiyor.
Nic.tr'e dilekçe yazdım 2-3 defa ancak itiraz birimi dağıldığı için otomatik cevap yazıyorlar. O yüzden sorun oldu mu çözecek birim yok. TRABİS açılana kadar, onbinlerce domain kilit şu anda.
Tek bir şekilde alabilirsin; marka başvurusu yapıp, nic.tr'i mahkemeye vereceksin.