batuhan_polat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yazılım mühendisi değilim.
Kimseyi küçümsemiyorum ama şu hayatımda yazılım mühendisi bir çok kişi kaç kere çalıştıkları şirketlerde ki projelerini bana yaptırdılar.
Evet mühendislik okumak yazılımcı için çok çok iyi bir bilgi deposu olabilir ama bu maalesef bizim ülkemiz için geçerli değil.
Bölümüm elektronik üzerine.
Bir dönem ne alakaysa web tasarım tersini verdiler bize.
Web tasarım olarak A4 kağıdına tablo kodlarını ellerimizle yazmamızı istediler.
Bir dönem bize web tasarım olarak tablo vs. oluşturmayı öğrettiler.

Yazılım bölümünde okuyan arkadaşları ziyaret ettiğimiz de onlara da aynı dersleri ve konuları veriyorlarmış.
O yüzden ülkemizde yazılımda mühendislikten ziyade gerçekten tecrübeli adamları tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.
Burda Mühendislikle ve Yazılım Mühendisliğini bağdaştırmadım aslında;
Mühendis olmayan herkes yazılım yapabilir bunda bir sorun yok zaten.
Lakin mühendislik gerektiren kısımlarda bu insanlar tercih edilmezler, burda sadece yazılım mühendisliğinden bahsetmiyorum.
Mühendis'in kelime anlamıyla matematik ve geometri bilen, kullanabilen anlamına gelir.
Bir websitesi yapmak için mühendis olmanız gerekmez, lakin zor bir matematiksel algoritma çözerken Mühendis olmanın avantajları çok fazladır.
En basitinden benim karşıma çıkan bir sorundan gidelim, bir araç takip sisteminde çalışıyorum araçlardaki cihazlarda pusula yok son gelen 2 konum üzerinden yön hesaplanıp aracın haritada hangi yönde gittiğinin gösterilmesi gerekmekte, işin içinde fizikten vektör, matematikten trigonometri giriyor bunları kullanmayı bilmeyen bir insanın yaptığı çözüm ya sağlıklı olmaz ya da çalışmaz.
Aynı şekilde 3d object rendering ile alakalı çalışan insanlar var.
Bunlar matematik gerektirir, akabinde mühendislik.
He bir tabloya select yazıp veri göstermek gerekmez.
Genel olarak mühendislik yaklaşımlarına girmiyorum bile...
O yüzden ben yazılımla mühendislik arasında bağlantı yok diyen arkadaşa bunu demek cahilliktir dedim.